POLUSATNA KARTA: Za 4 kune kreće vožnja i na ZET-ovim linijama izvan Zagreba

Podijelite članak

tramvaj, zagreb, zet

Od 1. ožujka, polusatna karta u iznosu od četiri kune vrijedit će i na ZET-ovim linijama izvan Zagreba.

Izvješće: Elvira Gašparović

U Gradskoj upravi potpisani su ugovori između Grada Zagreba, Velike Gorice, Zaprešića te općina Bistra, Luka, Stupnika i Klinča Sela.

‘Ovakav pristup korak je unaprijed prema jedinstvenoj tarifnoj uniji za integrirani promet za zagrebačko područje koje uključuje Krapinsko-zagorsku i Zagrebačku županiju’ – kaže gradonačelnik Milan Bandić.

“Ovo danas što potpišemo nam je imperativ da s vladom i resornim ministarstvom u narednih pola godine odradimo i zato je ovaj ugovor projiciran na godinu dana”, rekao je Bandić.

Polovica iznosa od 43 milijuna kuna koliko je vrijedan projekt bit će nadoknađena povećanom kupnjom karata od četiri kune i povećanjem efikasnosti operatera, odnosno ZET-a.

“Dvadesetak milijuna kuna će se prebiti, unutarnjim rezervama pokriti ovaj gubitak u ZET-u, a 20-ak milijuna kuna će se dobiti na prodanim kartama”, rekao je Milan Bandić.

Iako se čekaju detaljne analize, direktorica ZET-a Ljuba Žgela napominje da je uvođenjem polusatnih karata osjetno porasla prodaja.

“Imamo procjena, ali nismo došli do konkretnih analiza. Čekamo da napravimo kompletnu analizu od 1. veljače, ali daleko je veća prodaja i u autobusima, tramvajima i prodajnim mjestima nego do sada”, kazala je Žgela.

Potpisivanjem ugovora o uvođenju druge tarifne zone ukidaju se 3. i 4. zona. Predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban:”Ove linije koje se uvode, smanjenje broja zona sa četiri zone na dvije zone i vrijednosne karte od četiri kune koje će važiti iza 1. ožujka. Nadam se da će to dobro prihvatiti i stanovnici navedenih općina i gradova”, rekla je Stojić Deban.

Predstavnici Zagrebačkog holdinga i HŽ -Putničkog prijevoza danas će najaviti i novu, nižu cijenu karte za prigradski prijevoz.

Komentiraj