POLITIKA: Milivoj Pašiček – Domoljube Batarelo, silovanje je zločin, a ne katolička demografska mjera

Podijelite članak

Milivoj Pašiček: Slijede li nakon registra izdajica registri berača kestena, splitske rive, „lovaca“ na generala Gotovinu..? 2

Piše: Milivoj Pašiček

Teško mi je složiti se sa čovjekom koji je odnekud zalutao u hrvatsku sadašnjost koja ima, barem većim dijelom, želju slijediti sva postignuća suvremene europske zajednice.

No, u jednom ću se složiti s Vincentom Johnom Batarelom, koji ovih dana širi lijepu priču o silovanju. Jer, među inim biserjem što ga je izgovorio od nekoga odabran i poslan prosvjetitelj Batarelo, ipak ne mogu ne složiti se s njegovom izjavom: „Kad zlu odškrinete vrata, ono se ne zaustavlja nego samo grabi i grabi dok vas potpuno ne uništi“. Iako je zapravo i tužno da se čovjek mora baviti likom i djelom Batarela, ali valja se baviti zlom, kako ne bi doista grabilo i potpuno nas uništilo, baš onako kako Batarelo želi. Jer što se može reći o čovjeku koji nalickan, naparfimiran, elegantan, friziran i samozadovoljan, jedva čeka da započne odbrojavanje za njegovih nekoliko minuta svjetala pozornice, da bude pod reflektorom, pa makar i lupetao tako strašne stvari kao kada izjavljuje:

„Svako nerođeno dijete ima pravo na život. Ili ste za život ili niste. Nema ‘neki mogu živjeti a drugi ne mogu’. To uključuje i djecu rođenu iz silovanja. Ona nisu krivi za veliki zločin. Tko je taj koji bi njima oduzeo život? Volio bi vidjeti takve da se suoče s djecom koja su začeta u silovanju i danas žive kao vi i ja. Što njima reći? Niste imali pravo se roditi??? Licemjeri“. A potom i rečenica za neku povijest ljudske gluposti: „Znanstveno je dokazano da žene koje jesu silovane imaju manji postotak pobačaja, to je znanstveno utemeljeno”.

Koji su to znanstvenici? Imaju li oni ime? Odakle su? Jesu li i oni pobornici Batarelovih teza kako silovane žene trebaju roditi? Gdje su to oni i koliki broj žena propitivali i istraživali da bi došli do suludih podataka, ili Batarelo izmišlja?! Ili je čovjek sam možda istraživao, u što sumnjam, jer s takvim pitanjem kod žena koje drže do sebe ne bi se dobro proveo. Uglavnom, Hrvatska je već dugo dobrodošla trpeza na koju se mogu bez ikakvih zadrški i problema nabacivati kojekakve nebuloze posebno od onih koji mlate o svom čovjekoljublju a u Hrvatskoj lupaju o bubanj s onim što nisu mogli, a niti pokušavali u Kanadi, Australiji, Argentini…  odakle su došli ili poslani da bi ovdje u ime domoljublja i bogoljublja onečišćavali javni prostor i svojom „doktrinom“ nesmetano trovali hrvatske građane.

Zlu koje prenose nisu samo odškrinuli vrata, već su ih širom otvorili, pa ono stvarno grabi i grabi. Međutim, Batarelu i sličnim natražnjacima i inkvizitorima mora biti jasno da ljudi pri zdravoj pameti znaju da je silovanje zločin i da zločin ne može biti nikada i nikako demografska mjera, posebno ne katolička, jer Crkva ne podupire nasilje. I što znači u biti Batarelova poruka da „je dokazano da žene koje jesu silovane imaju manji postotak pobačaja“?

Znači li to da žene treba silovati kako ne bi pobacile? Da ih treba silovati kako nas bi bilo više? I nameće mi se pitanje – ima li gospodin majku, ženu, kći… i neke druge žene koje su mu drage, ili manje drage? I što one kažu na te izjave? Bi li i one rodile, da su, ne daj Bože, silovane, i tako potkrijepile Batarelov nalaz da je „dokazano da žene koje jesu silovane imaju manji postotak pobačaja?!

Ma, Batarelo sigurno misli kako se to sa silovanjem odnosi na sve druge, a ne na „njegove žene“, inače sumnjam da bi tako govorio i toliko se brinuo o tuđim životima za što mu nitko nije dao pravo, osim šutnje institucija države. Batarelu i sličnim misliocima mora biti jasno da živimo u stoljeću kada žene imaju pravo same odlučivati i o svome tijelu i o svome životu.

I ne treba se tu uopće pozivati, iako bi bilo legitimno, na ustav, zakone, konvencije. Valja se pozvati na zdrav razum i normalno ljudsko rasuđivanje, pa i na bogoljublje, domoljublje i svako daljnje „ljublje“, jer na to nitko nije jedini niti od Boga dan, a niti pretplaćen. To je pravo svakog hrvatskog čovjeka.

Komentiraj