POLITIČKI TOPLINSKI UDAR: Bandić želi biti premijer, Plenković plaća karte za bazen koji otvara

Podijelite članak

milan bandić 1

Na hrvatskoj političkoj sceni poprilično miran dan, ako izuzmemo objavu Mostovca Nikole Grmoje na Facebooku kojom ismijava HDZ i SDP.

Andrej Plenković iz Požege poručuje da u kampanji očekuje ambicioznu i pozitivnu retoriku, Hasanbegović je za dugoročnu koaliciju s Mostom, a Bandić ne skriva ambicije, te ističe da će on biti – novi premijer, prenosi Media servis.

Prijevremeni izbori su pred vratima, vremena je malo pa se brže bolje na terenu love pokoji politički bodovi. Kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković u obilasku je požeško-slavonske županije gdje je u Požegi (sa stranačkim kolegama ministrom Tomislavom Tolušićem i tamošnjim gradonačelnikom Vedranom Neferovićem) otvorio nove bazene.

Sebi, vozaču i županu iz svog je džepa kupio ulaznicu za bazen, a na pitanje brine li o financijama kratko je odgovorio da ‘sve svoje plaća sam‘. Istaknuo je da predizbornoj kampanji očekuje ambicioznu i pozitivnu retoriku.

“Mislim da je šteta da veliki napori koji su uloženi od strane aktualne vlade, osobito niza HDZ-ovih ministara ostaju u sjeni drugih političkih oblaka koji su trenutno bili u fokusu medija, ali pokušat ćemo iskoristiti ove mjesece da emancipiramo sve ono kvaliteno i pozitivno što je napravila hrvatska vlada. Nacionalni program reformi dobio je od Europske komisije izvrsne ocjene i mislim da je to okvirni dokument kojeg možemo u idućoj kampanji konkretizirati i precizirati”,  rekao je Plenković.

Tehnički ministar kulture i član Predsjedništva HDZ-a Zlatko Hasanbegović iz Dubrovnika poručuje da bi HDZ u koaliciji trebao zadržati HSP AS, a zagovornik je i dugoročne suradnje s Mostom. “Ona je strateška i ona je jedina moguća. Svi znaju da sam kao ministar surađivao s kolegama iz Mosta i da sam načelno veliki zagovornik koalicije HDZ-a i Mosta, ne kao privremenog rješenja, već kao dugoročnog strateškog političkog partnerstva za buduće godine”, istaknuo je.

Nakon što je dogovorio koaliciju s reformistima zagrebački gradonačenik Milan Bandić danas nije želio otkriti hoće li se njegovoj stranci, uz Zelenu i Stranku umirovljenika, još netko pridružiti. Rekao je da će se sve saznati ovih dana. Na pitanje što očekuje od izbora Bandić je u svom stilu odgovorio.

“Očekujem da ću biti hrvatski premijer, ni manje ni više. A što biste vi očekivali da ste na mome mjestu nakon 5 mandata za gradonačelnika Grada Zagreba i 5 mandata u Saboru, budite malo iskreni. Kaj bi vi očekivali, da budete ministar, ne” izjavio je Bandić.

Ne miruju ni u Mostu. Nikola Grmoja putem društvenih mreža ismijava HDZ i SDP, no na konkretna pitanja Media servisa danas nije želio odgovoriti.

Komentiraj