POLICIJA NE ZNA GDJE JE: Novinar i glazbeni menadžer bludničio nad mladićima i – nestao

Podijelite članak

pozornica, show

Bezuspješno pokušava Zadarski Općinski sud ući u trag bivšem varaždinskom radijskom novinaru i navodnom estradnom menadžeru, 67-godišnjem Miloradu Korbaru.

Njemu se, kako piše Zadarski.hr, od 2008.godine u Zadru sudi zbog kaznenog djela prevare i bludničenja nad mladićima.

Korbar je dosad nekoliko puta pao u ruke policije zbog seksualnih delikata, a sada se uporno ne odaziva na sudske pozive, a ne može ga pronaći ni policija.

Zbog toga je u ponedjeljak u njegovoj odusutnosti nastavljen postupak za prevaru niza zadarskih obrtnika koju je počinio predstavljajući se kao uspješni estradni menadžer Zdravka Škendera i Krunoslava Kiće Slabinca.

Kao lažni estradni menadžer Korbar je u Zadru te 2008. godine prevario dvadesetak zadarskih obrtnika nudeći im javno oglašavanje na plakatu Škenderovog ili Kićinog koncerta za što je tražio 300 kuna. Nakon što bi žrtve pristale na takav dogovor 67-godišnjak bi im izdao i uplatnicu, a sve je palo u vodu nakon što su obrtnici shvatili da su prevareni i cijeli slučaj prijavili policiji.

Prijavljen je policiji i zbog bludničenja nad mladićima. Također se predstavljajući kao uspješni estradni menadžer, utvrđeno je da je Korbar bludničio i pokušao seksualno iskoristiti dvojicu mladića u svom podstanarskom stanu u Zadru.

Osim što se teretio zbog bludnih radnji nad 18-godišnjakom, optužen je i za protupravno lišavanje slobode 23-godišnjeg J.A. iz Kaknja u susjednoj BiH.

Korbar i 18-godišnjak su se još ranije upoznali i kontaktirali telefonom, a onda ga je Korbar, predstavljajući se kao uspješni estradni menadžer, namamio u Zadar obećavši mu posao. Mladić je doputovao u Zadar, a kako u gradu nikoga nije poznavao, Korbar mu je ponudio smještaj u svom podstanarskom stanu gdje je tijekom noći nasrnuo na mladića koji ga je i prijavio policiji.

Korbar je završio i u rukama šibenske policije koja ga je dovela u vezu sa bizarnim slučajem 13-godišnjeg dječaka koji je nasuprot zgrade Osnovne škole Vodice pronađen vezan remenom u kratkoj majici i gaćicama, dok je oko njega bila razbacana njegova garderoba i školska torba.

Dječak je obitelji ispričao kako ga je napao i vezao muškarac star oko 50 godina, koji ga na svu sreću nije uspio silovati, već je pobjegao nakon njegovog zapomaganja.

Korbar je prije 20-ak godina otišao iz Varaždina gdje je ostavio obitelj sa dvoje djece. U to je doba, uz svoj redovni posao novinara, uistinu bio i estradni menadžer tadašnjim pjevačkim zvijezdama, pa i Nedi Ukraden.

Komentiraj