PLENKOVIĆ O TRI ODLUKE HDZ-A: Prekinuti s Mostom, razgovarati o novoj većini, ili na izbore

Podijelite članak

PLENKOVIĆ O TROŠKOVIMA: Bit će manji, nema velikih skupova - vodimo medijsku i digitalnu kampanju

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković na predstavljanju HDZ-ovih kandidata za Zagrebačku županiju komentirao je aktualnu političku situaciju. Nije isključio mogućnost velike koalicije.

Suradnja s Mostom bila je dobra, neću govoriti protiv kolega, komentirao je čelnik HDZ-a Andrej Plenković poruke iz dojučerašnjeg partnera da su spremni ponovno koalirati s HDZ-om ako se Plenković makne.

Dodao je da su sada koncentrirani na lokalne izbore i da će tek nakon njih razgovarati o situaciji na nacionalnoj razini. Podsjetio je da je HDZ donio tri odluke – prekinuti suradnju s Mostom, razgovarati o novoj većini te ići na izbore, ako razgovori ne uspiju. Na pitanje postoji li mogućnost velike koalicije HDZ-a i SDP-a, premijer Plenković je odgovorio: “O tom potom, daleko smo od toga”.

Ponovio je da nema žurbe oko imenovanja novih ministara. Predstavit ćemo ih na prvoj saborskoj sjednici nakon izbora. Sve ide glatko, ako netko primijeti da škripi, neka mi javi, poručio je Plenković.

Bio je pomalo nervozan i ljut na novinarsko pitanje je li pritisak na DORH kada je Vlada odobrila pet milijuna za “akciju” u Agrokoru.

“DORH je tražio od Vlade, gospodin Cvitan. Napiše pismo “Dobar dan, slučaj je kompleksan, treba nam više novaca..”., počeo je objašnjavati Plenković.

Što vam je tu sporno? Mislite da bih ja tajno morao davati novac? Kako Vlada vrši pritisak na DORH ako DORH traži novac? Jesmo trebali uskratiti novac? Oni će opravdati novac, ali hajde da malo zamijenimo tezu. Što radi odgovorna vlast u ozbiljno organiziranoj državi koja je članica EU i NATO-a? Vlast i politika se ne miješa u rad ustanova, ne radi hajku niti traži nečiji politički skalp. To je ta fina nijansa između politikanstva i ozbiljne politike. Ja pripadam ovoj drugoj.”

 

Komentiraj