PLENKOVIĆ O TODORIĆU: Nije bilo nikakvih pritisaka, ja sam i dalje uz svoje ministre!

Podijelite članak

andrej plenković, vlada

Premijer Andrej Plenković osvrnuo se u Talinu, gdje sudjeluje na Neformalnom sastanku na vrhu zemalja članica Europske unije, na sinoćnji novi post najpoznatijeg blogera u Hrvatskoj Ivice Todorića.

Izvješće: Media servis

Ovoga puta Todorić tvrdi da su potpredsjednica Vlade Martina Dalić te izvanredni povjerenik Ante Ramljak prijetili njegovim i uhićenjem njegove obitelji ako ne potpiše lex Agrokor.

“Nema nikakvih govora o pritisku Vlade, zakon je prije svega napravljen tako da se jedino mogao aktivirati uz privolu uprave. Ne samo vlasnika nego i svih ostalih članova uprave. I ne bi bilo dobro sad da dođe do neke kolektivne amnezije da se zaborave realnosti u kojima je kompanija u tom trenutku bila, da se zaboravi ono što je najbitnije, a zbog čega je i zakon donesen, koji je domino efekt moglo sve to izazvati na hrvatsko gospodarstvo i financijski sustav”, ustvrdio je Plenković.

Mirni smo, odabrali smo scenarij koji je bio jedini ispravan i činjenica da kompanija funkcionira i da se sve plaća daje nam pravo da zaključimo kako je ono što smo napravili bilo dobro.

“Ono što je da se taj proces restrukturiranja nastavi i da dovede do nagodbe. I to je ono što mene zanima kao predsjednika Vlade koji je odgovoran za upravljanje i funkcioniranje Hrvatske i hrvatskog gospodarstva”.

Plenković nije želio spekulirati koji su motivi Todorićevog napada te je rekao da ne vidi što se promijenilo od početka travnja do prije tjedan dana.

“Ako je postojao neki problem on se mogao inicirati i prije 6 tjedana, 8, 12, 16 ili 20”.

Govoreći o Sloveniji i arbitraži, Plenković se ponovno dotaknuo Agrokora te ih istaknuo kao primjere na kojima se stalno suočavaju sa zamjenom teza te da “ispada kao da tu nečeg ima, a nema”.

“I zato sam tu stvarno čvrst i ustrajat ću na svakoj od ovih tema na onome što pouzdano znam da je točno i da je onako kako treba biti i tu ćemo štititi hrvatske nacionalne interese u svim aspektima, međunarodnima i ekonomskim i financijskim”, rekao je Plenković dodavši da će biti uz svoje ministre.

Komentiraj