PLENKOVIĆ O “SLUČAJU” ORAŠJE: Pružit ćemo konzularnu, pravnu i materijalnu pomoć osumnjičenicima

Podijelite članak

andrej plenković, vukovar

Predsjednik Vlade Andrej Plenković na sjednici se Vlade ponovno osvrnuo na rast BDP-a u trećem tromjesječju u ovoj godini što je najbrži rast hrvatskog gospodarstva posljednjih 8 godina.

Ponovio je da je to na tragu smjernica Vlade za 2017. i 2018. godinu te se nada da će doći do ispunjenja rasta od 3.5 posto za iduću godinu. “Zahvaljujem ovdje prije svega hrvatskom gospodarstvu na njihovu poduzetničkom duhu i rezultatima koje su ostvarili, a naravno da je tome pridonio i rad prošle Vlade”, ističe premijer.

Osvrnuo se i na jučerašnju odluku suda BiH kojom je ukinut pritvor 9-erici osumnjičenika, hrvatskih državljana iz Orašja.”Ostajemo na tragu naše politike, a to je da ćemo pružiti konzularnu i pravnu i materijalnu pomoć osumnjičenicima. Naravno poštujući neovisnost pravosudnih institucija Bosne i Hercegovine te u svim našim naporima tražiti rješenja koja su na crti zaštite hrvatskih interesa i hrvatskih državljana”, rekao je.

Plenković je podsjetio i kako je 3. prosinca Međunarodni dan osoba s invaliditetom te da će se danas, zajedno s nekolicinom ministara, sresti s predstavnicima Udruga i porazgovarati, prenosi Media servis.

Komentiraj