PLENKOVIĆ O OPTUŽBAMA IZ BiH: Riječ je o kreativnoj manipulaciji i kompletnoj besmislici

Podijelite članak

Premijer Andrej Plenković, koji se nalazi u Nemu, gdje je sudjelovao na skupu Europski ustav za Bosnu i Hercegovinu, komentirao tvrdnje BiH ministra Dragana Mektića da je Hrvatska vrbovala pripadnike selefijskog pokreta u BiH da krijumčare oružje u tu zemlju.

“Moram priznati da je riječ o vrlo kreativnoj manipulaciji. Hrvatska se bori protiv terorizma i mi surađujemo sa svojim partnerima u tome. Mi Bosnu i Hercegovinu doživljavamo kao svog partnera u borbi protiv terorizma. To je jedna besmislica koju u potpunosti odbacujem. Borba protiv terorizma traje i koliko znam SOA je tražila objašnjenje od BIH. Još veća besmislica je spominjanje hrvatskih diplomatskih predstavnika u tom kontekstu, oni se time ne bave, oni su tu da sukladno Bečkoj konvenciji rade svoj posao”, rekao je Plenković.

Optužbe je komentirao i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, koji je rekao:

“Ne čudi me da idu od bosanskohercegovačkih institucija, takve manipulacije. Dolaze izvrnute vrijednosti i dezinformacije. Mi moramo biti zabrinuti zbog toga što su u institucije BiH infiltrirani takvi ljudi”.

PISALI SMO:

OPTUŽBE IZ BiH: Hrvatski obavještajci u tajnoj operaciju kako bi se opravdale tvrdnje predsjednice – čitajte OVDJE.

Komentiraj