PLENKOVIĆ O MAILOVIMA: Budim se svaki dan miran, idem spavati miran, ja nemam nikakav problem

Podijelite članak

andrej plenković

Premijer Andrej Plenković znao je za skupinu Borg koja je radila na Lex Agrokoru. Prije donošenja toga zakona triput se s njima sastajao u Banskim dvorima, potvrđuju novi mailovi koje je objavio portal Index.

“Budim se svaki dan miran, idem spavati miran, ja nemam nikakav problem. Želim da nadležne institucije rasvijetle baš sve. Ne dolazi u obzir da ja politički, a još manje Vlada ili HDZ, trpi štetu ili odgovara zbog takvih situacija”, rekao je o optužbama premijer Plenković.

Za skupinu Borg saznao je tek prošli tjedan, tvrdi premijer i dodaje…

“Ja tu ubiti pozivam, a nismo komunicirali dugo niti smo se vidjeli praktički jako dugo, sve ljude o kojima se radi, a to su ljudi sa svojim poslovnim i ljudskim integritetom neka naprave jednu gestu i vrate kompaniji novac za sve što smatraju da je suvišno i nezasluženo…. Želim da se sve rasvijetli i da pogledamo koliko je jedna uspješna priča iz različitih interesa došla u situaciju da se dovodi u pitanje cijeli proces.

Problematična je ta činjenica da su neki kasnije bili angažirani na drugi način. Meni je žao. Trebali su se svi zaposliti u Agrokoru i gotovo, i stvar bi bila riješena, kao što su mnogi drugi došli raditi u sustav Agrokora. To bi bio put i nikakvog problema danas ne bi bilo”.

Komentiraj