PLENKOVIĆ O AKCIJI AGROKOR: Nema političkog progona, niti naloga iz Vlade ili koga iz HDZ-a

Podijelite članak

andrej plenković

Događaje vezane uz akciju Agrokor i uhićenja, nakon skupa Europske pučke stranke, kojoj je prisustvovao u Zagrebu, komentirao je i premijer Andrej Plenković.

“Kao premijer ne namjeravam komentirati detalje bilo kojeg procesa koji vode DORH i policija, rekao je Plenković i podsjetio: “Mi smo dobili izbore na politici koja je u sebi sadržavala ne samo stabilnost, razvoj i solidarnost, nego i da vratimo povjerenje u institucije”, prenosi N1.

Nema nikakvog politčkog progona, naglasio je također, ne postoji nikakav nalog Vlade ili koga iz HDZ-a bilo kome što kako i kada da radi, u potpunosti to otklanjam, posebno je istaknuo Plenković, a na pitanje je li došlo vrijeme da se povuče ministar financija Zdravko Marić odgovorio je: “Ne”.

Na pitanje tko je pisao lex Agrokor, kazao je da su ga pisali stručnjaci i Vlada. “Jedino što je bitno je da su Vlada i parlamentarna većina stali iza njega”, zaključio je Plenković.

Odgovorno tvrdim da smo učinili sve na vrijeme i maksimalno da zaštitimo hrvatske interese, smatra premijer. Oporba je šest mjeseci govorila da štitimo jednog gospodina, jednu obitelj, je li to točno, pogledajmo, predlažem, tko je spriječio financijski tzunami u Hrvatskoj – ova Vlada i većina, zaključio je Plenković.

Komentiraj