PIRAMIDE USPJEHA: Umjesta da bude “uhljeb”, Gotovina Hrvatskoj doprinosi radom

Podijelite članak

ante gotovina

“Rat je konačno gotov, okrenimo se budućnosti”, ostale su zapisane riječi generala Ante Gotovine, što je osobno i sam dokazao radeći i doprinoseći Hrvatskoj, za razliku od mnogih koji su jedva dočekali da završe kao uhljebi na dobrim državnim mjestima.

Uzgoj tune u njegovoj režiji ide sve bolje, pa je njegova tvrtka Pelagos net farma prošle godine udvostručila prihode na 51,6 milijuna kuna. Kad je platio sve obveze i poreze ostala mu je čista zarada od 6,9 milijuna kuna.

Podaci FINA-e kažu kako zapošljava oko 70 djelatnika, a za usporedbu prve poslovne godine imao je samo sedam zaposlenih, promet od 247.907 kuna i dobit od 82 kune.

Tvrtka ima značajne kreditne obaveze, veće od 28 milijuna kuna. Osam milijuna kuna dobio je 2013. od Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) iz Programa za malo i srednje poduzetništvo. Tako je platio državnu koncesiju za izlov tune, a oko 40 posto kredita uložio je u kupnju broda Pelagos 2 i opreme, piše Tportal.

Gotovina u financijskom izvješću za 2017. koje je predao FINA-i kaže da će u ovoj godini nastaviti s daljnjim ulaganjima. Modernizirat će poslovanje, kupiti nove kaveze, još jedan brod i novi uređaj za pojedinačno zamrzavanje ribe.

 

 

Komentiraj