PETRIJEVČANIN VUKSANOVIĆ: U Saboru su najugoroženija kategorija pristojni i normalni zastupnici

Podijelite članak

sabor, irena petrijevčanin vuksanović

U raspravu o izmjenama Zakona o ravnospravnosti spolova koji bi trebao omogućiti svim građanima da zaštite svoje pravo na jednake mogućnosti, uključila se u ime kluba HDZ-a Irena Petrijevčanin Vuksanović, ali je bila prekidana od predsjedavajućeg što je već u Saboru ritual.

“Jako mi je simpatično kad muškarac koji želi zaštiti ženu”, krenula je zastupnica s izlaganjem, ali Božo Petrov je reagirao dosta nervozno, te ju upozorio da svoje komentare može izreći putem replike.

Nakon što je još jednom pokušala završiti misao, a Petrov ju je opet prekinuo, zastupnica Petrijevčanin Vuksanović je rekla:

“U Saboru najugroženija kategorija, koja izumire, dinosauri, su pristojni normalni zastupnici.”

Po završetku njezinog izlaganja Petrov je skrenuo pozornost zastupnicima kako se moraju držati poslovnika, što je izazvalo ljutnju i prosvjede.

“Nije uopće izvan teme osvrnuti se na replike. Stvarno ne razumijem otkud vam ta nervoza i želite tu sterilnost”, rekao je Silvano Hrelja predsjedniku Sabora Boži Petrovu.

Spomenuo je i kako eto sjedi tu 14 godina i da ne pamti da se na ovakav način nasrtalo na zastupnike kada govore.

U Obranu zastupnice HDZ-a stao je i SDP-ov Arsen Bauk naglašavajući da se Petrijevčanin Vuksanović držala teme i rekao kako će podnijeti zahtjev Odboru za Ustav da se utvrdi je li se držala teme.

Komentiraj