PETAR PRIPUZ TVRDI: Požar je podmetnut – djelo je profesionalca

Podijelite članak
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Rekao je to Petar Pripuz, vlasnik zagrebačkog Centra za reciklažu članice grupe CIOS gostujući na HRT-u.

Podsjećamo, u požaru je izgorio dio glomaznog otpada na otvorenom skladištu dovezen s ilegalnog odlagališta na Savici, te dio ograde reciklažnog centra.

No, zrak je u Zagrebu ostao čist, jer su zdravstvene službe utvrdile kako nije došlo do prekoračenja graničnih vrijednosti štetnih plinova u zraku.

Iz snimke koju su dostavili medijima, rekao je Pripuz gostujući na HRT-u, se vidi kako je požar podmetnut te da je djelo profesionalca.

“Najvažnije nam je da se utvrdi stvarni počinitelj kako bi se otklonila sumnja u našutvrtku, rekao je Pripuz te dodao da ne sumnja u konkurenciju jer je zapravo nemaju. S obzirom na kadrove, ulaganja i infrastrukturu, konkurencije nemamo”, rekao je.

Pripuz je rekao da su snimke nadzornih kamera dali javnosti prije nego li policiji, jer u slučaju prethodna četiri požara od policije nisu dobili izvještaj o provedenoj istrazi.

“Dobili smo samo odgovor kako je izvješće o očevidu proslijeđeno DORH-u”, rekao je.

Siniša Jembrih, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba nije želio komentirati snimku. Vatrogasci se ne bave uzrokom požara, rekao je, te kako će očevid početi kada se područje “ohladi”.

Pavle Kalinić, pročelnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama ustvrdio je da je nužno utvrditi tko je potaknuo ovaj požar.

I u prošlim slučajevima požara u ovoj tvrtci bilo je puno nelogičnosti, rekao je. “Snimka je tu, policija je sada na potezu”.

Pripuz kaže kako su se zadnja tri požara dogodila vikendom i u neradne dane. Vjeruje da će institucije imati dovoljno materijala da saznaju tko je to učinio.

On vidi, kako kaže, krivca u nekim akterima koji skupljaju političke bodove agitirajući protiv Milana Bandića i njegova projekta odlaganja otpada u Zagrebu.

 

Komentiraj