PERO ĆORIĆ, HSP AS: Nikada predstavnicima SDSS-a nećemo dati potporu u budućoj Vladi RH

Podijelite članak

pero ćorić

Iz HSP-a AS oglasili su se priopćenjem u kojem navode da da neće sudjelovati u preslagivanju koje bi uključivalo SDSS, Zorana Milanovića, HNS i “slični”.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Polazeći od činjenice kako je „ponavljanje majka znanja“ upućujemo ovo priopćenje. Sukladno navedenom, ponovit ćemo politiku HSP AS koja je prepoznatljiva, vjerodostojna i nepromjenjiva.

Čuvajući i provodeći pravaštvo kao jedini izvorno hrvatski politički svjetonazor po prvi put smo u 155 godina duge pravaške povijesti preuzeli odgovornost i sudjelujemo u služenju građanima kroz obnašanje vlasti. Naši osvojeni saborski mandati i postignuta politička razina nisu naš cilj nego sredstvo kako bi proveli zacrtane političke ciljeve i predizborna obećanja.

U svjetlu novonastalih političkih turbulencija HSP AS će još jednom ponoviti svoja stajališta. Na snazi je stranačka odluka temeljem koje naši vijećnici, dužnosnici, a posebice saborski zastupnici ne mogu obnašati vlast sa onima koji su Hrvatsku devastirali gospodarski, moralno i demografski. Bivša nesposobna antihrvatska i antikrščanska vlast Zorana Milanovića koju su činili SDP, HNS i SDSS nema znanja niti sposobnosti popraviti učinjenu štetu.

Smatramo kako se SDSS lažno predstavlja kao predstavnik svih Srba jer to ne odgovara činjeničnom stanju, a činjenica kako je SDSS slijednik zločinačke i agresorske politike SDS-a dovodi nas u poziciju da nikada i ni u kakvim okolnostima ne možemo predstavnicima te stranke dati potporu u budućoj Vladi RH niti mi u takvoj možemo sudjelovati. Nerazjašnjena uloga njihovog čelnika Vojislava Stanimirovića u ratnim događanjima u istočnoj Slavoniji te dobro naplaćeno srpstvo njihovog etno srbina Milorada Pupovca prevelik su teret ove stranke.

U dosadašnjoj političkoj praksi u Hrvatskoj, nakon svakih parlamentarnih izbora zastupnici iz redova nacionalnih manjina podržavali su većinu u Hrvatskom saboru te na taj način štitili interese onih koji su ih poslali u najviše predstavničko tijelo u Hrvatskoj. Političke ucjene u kojima se navodno traži smjena najučinkovitijeg ministra u Vladi RH dr. sc. Zlatka Hasanbegovića sa krajnjim gnušanjem odbacujemo.

Dajemo i dat ćemo potporu struci i sposobnosti ne nužno stranački obojenoj, a svako političko preslagivanje koje će iznjedriti „hrvatskog političkog Frankensteina“ osuđeno je na kratak i neučinkovit politički vijek i mi u njemu nećemo sudjelovati”, stoji u priopćenju koje potpisuje glavni tajnik stranke Pero Ćorić.

Komentiraj