PERNAR U BEOGRADU: Bio u srpskoj skupštini, gdje je pucano na djedovog strica

Podijelite članak

ivan pernar, narodna skupština, beograd

Ivan Pernar, zastupnik Živog zida, koji već ima na svojoj Facebook stranici gotovo 81.000 sljedbenika, javio se iz Beograda i kaže kako je 88 godina nakon atentata u Narodnoj skupštini Ivan Pernar opet ušao u nju.

Pernar se vraća u Hrvatsku jer se večeras, nakon što je napustio “Nedjeljom u 2” i Z1 televiziju, jer mu nisu dali govoriti, pojavljuje u emisiji “Bujica” Velimira Bujanca, koji mu je obećao da će moći reći sve što želi.

“Upravo sam u narodnoj skupštini u Beogradu i pričam s jednim poslanikom (zastupnikom) i veli mi da su svi gledali kako sam se digao i otišao od Stankovića.

Smije se čovjek i kaže da je i njemu palo na pamet da učini isto ali će mu reći da “kopira Pernara”.

Drugim riječima, moj čin predstavlja novi diskurs u političkom nastupu.”

Pernar je zapravo podsjetio na vrijeme kada su u prvoj skupštinskoj klupi sjedili Ivan Pernar, Ivan Granđa, Stjepan Radić, Svetozar Pribićević i Ivan Pucelj.

Ivan Pernar, koji je bio u prvom redu, je djedov stric saborskog zastupnika Ivana Pernara.

Bio je član užeg vodstva HSS-a, a za vrijeme Kraljevine Jugoslavije kao političar i član HSS-a više puta je zatvaran.

Ivan Pernar bio je zastupnik HSS-a za Ludbreg, a 20. lipnja 1928. godine, revolverskim hitcima na zastupnike HSS-a, dvorski agent i zastupnik Radikalne stranke Puniša Račić ranjava Ivana Pernara i Ivana Granđu, smrtno ranjava Stjepana Radića, a usmrćuje Đuru Basaričeka i Pavla Radića.

Dr. Ivan Pernar pogođen je s dva metka – prvi metak pogađa ga u ruku a drugi ispod srca, nakon čega pada pod klupu i tako izbjegava treći metak.

Ako niste vidjeli što književnica Milana Vuković Runjić govori o Pernaru pogledajte OVDJE.

Pogledajte OVDJE zašto je Pernara Visoki prekršajni sud proglasio krivim.

Komentiraj