PERNAR UPIRE PRSTOM U DORH: Zaradio sam super brzu optužnicu, a za ubojicu djevojke nisu žurili

Podijelite članak

ivan pernar, živi zid

Ubojstvom mlade djevojke Kristine Krupljan javnost je šokirana, a mnogi postavljaju razumno pitanje – tko je tu u društvu zatajio? Pita se to i saborski zastupnik Ivan Pernar, koji ističe kako je zbog grafita i nikakve štete DORH protiv njega reagirao munjevitom optužnicom, ali ne i protiv ubojice Davida Komšića.

Na Facebooku Pervan o svemu piše:

Dragi prijatelji, za dva grafita DORH je protiv mene podnio optužnicu u roku 2 mjeseca i tražio skidanje zastupničkog imuniteta.

U slučaju Davida Komšića koji je s prijateljima autom prepriječio put Kristini Krupljan, te joj potom demolirao auto i izmlatio ju, DORH niti tri mjeseca nakon događaja nije podnio optužnicu.

U oba slučaja radilo se o oštećenju tuđe stvari, u mom slučaju vrijednosti 80 kuna bez da je itko pritom pretrpio strah ili fizičke ozljede, dok je u slučaju danas dvostrukog ubojice Davida Komšića, šteta na autu bila totalna, a djevojka ostala trajno psihički i fizički istraumatizirana.

Ja vas pozivam da se zapitate, onako iskreno, od srca, zašto je DORH u mom slučaju djelovao ekspeditivno, a u slučaju Komšića do današnjeg dana nije podigao optužnicu za kazneno djelo oštećenja tuđe stvari za što je moguće dobiti do 2 godine zatvora.

Ažurnost DORH-a je trebala biti tim veća, jer je Komšić imao zabranu prilaza žrtvi.

Da je DORH imao drugi redoslijed prioriteta, da je moj slučaj ignorirao zbog zanemarive materijalne štete* i usmjerio svoje resurse u procesuiranje nasilnog štetočine Komšića, Kristina bi danas bila živa.

Članak 33. Kaznenog zakona (Beznačajno djelo)

Nema kaznenog djela, iako su ostvarena njegova obilježja, ako je stupanj počiniteljeve krivnje nizak, djelo nije imalo posljedice ili su posljedice neznatne i ne postoji potreba da počinitelj bude kažnjen.

MOŽE VAS ZANIMATI:

MINISTARSTVO PRAVOSUĐA O UBOJSTVU: Sudski postupak okončan 2016. – oštećenica odustala od privatne tužbe – čitajte OVDJE.

NEĆETE VJEROVATI: Pogledajte zašto bi supruga glumca Gorana Višnjića pljunula Oskarovca Jamieja Foxxa – čitajte OVDJE.

SINČIĆ O IZBORIMA: Živi zid izlazi u 20 do 30 općina i gradova – Pernar je kandidat za Zagreb – čitajte OVDJE.

Komentiraj