PERNAR O SKIDANJU IMUNITETA: Cijela Dalmacija je u grafitima HDZ-a i tko je odgovarao?!

Podijelite članak

ivan pernar, sabor, ugostitelji

“Vrhunski cinizam, nema niti jedne zgrade u Zagrebu koja nema grafit…Tko je odgovarao zbog tih grafita…Tko je odgovarao za ubojstvo djevojčice iz obitelji Zec…Zbog toga u ovoj zemlji hodamo pognute glave… Smatram da nije u redu da se za grafit skida imunitet”, rekao je Nenad Stazić.

“Cijela Dalmacija je išarana grafitima HDZ-a… Koliko je ljudi zbog toga bilo procesuirano…Ovdje se radi o prekršaju protiv komunalnog reda…Kako je DORH preuzeo moj progon…”, rekao je Pernar, te nastavio:

“Danas se ne skida imunitet ljudima koji su upropastili ovu zemlju, ljudima koji su isisavali milijune iz ove države, ljudima koji su za krađu od 14 milijuna kuna bili osuđeni na guljenje kumpira, svi oni su časni ljudi”, započeo je Pernar.

“Duboko poštovanje i zahvalnost kolegi Nenadu Staziću, koji je rekao da je to cinizam… Apeliram na savjest saborskih zastupnika da glasuju po savjesti…”

“Što je da zastupnik nema imunitet? S kim bi tada polemizirali? Imunitetno povjerenstvo vam ne sudi… Je li to prekršaj ili kazneno djelo, procijeniti će sud… Praksa vam je odgovarala kada vam nismo skinuli imunitet po privatnoj tužbi”, rekao je HDZ-ov Žarko Tušek.

Milorad Pupovac: “Ovo nije moja polemika s MIP-om već s onima koji su to pokrenuli…Kako je moguće da političkog aktivistu, a Pernar je to, koji je u političkoj akciji koja nam je svima pooznata, ostavlja trag, koji nije ni prvi ni zadnji, nije razbijeno ništa, nego je napravljeno ono što čine mnogi, i poruke ljubavi i mržnje…Onaj tko je donosio ovu vrstu odluke o postupku protiv Pernara zanemario je da ovu vrstu poruke treba tretirati drugačije… A mi niti ne znamo je li šteta doista od tisuću kuna…On je branio jednu ideju – pravo na dom….Bezbroj je grafita za koje je zapriječena visoka kazna – do ubij Srbina, ustaškog znakovlja, kukastih križeva…i drugih poruka mržnje…Ne vidim da je pokrenut neki postupak…”

“Htio bih se ovom prilikom zahvaliti gospodinu Miloradu Pupovcu. Mogao je zatvoriti oči i reći neću se svađati sa ljudima sa kojima sam formirao vlast”, rekao je Pernar. “U slučaju ovog grafitiranja radi se o prekršaju protiv komunalnog reda kojeg je napravio grad Zagreb. Radi se o prekršaju, a ne o kaznenom djelu i ono što ja želim jest da DORH odbaci ovu optužnicu, a ne da ja dokazujem svoju nevinost i da se umjesto ove monstruozne, montirane i iskonstruirane kaznene optužnice napravi prekršajna prijava i neka onda sud. Tada mi neće niti trebati skidati imunitet, znači imunitet me štiti samo od vršenja kaznenih djela, od prekršaja koje napravim me ne štiti. I tada bih ja bio osuđen, eventualna šteta bi bila namirena, ja bi išao skupa sa svojim kolegama na sud i tako dalje.”

Furio Radin: “Savjest mi ne dozvoljava da glasam za skidanje imuniteta Pernaru.

“Moram se zapitati što je tim judima bilo, zašto su poslali ovakav zahtjev za skidanje imuniteta…Culej je razbijao, a HDZ je dvojio treba li mu skinuti imunitet…Treba propitati zašto je DORH baš na ovom slučaju tako postupio, i nisam siguran da ne stoji politika iza toga…”, rekao je Stazić.

Ivan Vilibor Sinčić je pozvao DORH da se ne bavi ovakvim trivijalnim stvarima, već velikim kriminalcima, predmetima koji stoje u ladicama.

Željko Lacković: “To je politički montiran postupak. U državnom odvjetništvu bi netko morao dobiti otkaz zbog ovoga. Državni odvjetnik je dužan odbaciti prijavu ako ne postoji javni interes u njenom procesuiranju, ovdje javnog interesa nema.”

“Od danas ću i te kako lupati po vama iz HDZ-a, vadit ću vam mast, vi ste gurnuli ovu zemlju kao neku prikolicu u ponor”, rekao je Pernar. “Samo se HDZ određuje da postoji javni interes da me se procesuira, to je njihov privatni interes, interes skupine iz HDZ-a….

…Suština je da državni odvjetnik o zahtjevu za nečijim progonom odlučuje na temelju toga postoji li javni interes o tom činu. Postoji li javni interes za hrvatsko društvo da se mene procesuira zbog ovog kaznenog djela? Po mojem mišljenju iako je ono doduše pristrano mislim da ovdje nema javnog interesa već samo privatnog interesa jedne određene grupe, jedne određene skupine i jedne određene stranke… Naš narod nema nikakve koristi od ovog postupka, tim više kada se uzme u obzir kakvi sve slučajevi kriminala nisu procesuirani….To što radite sui vam ćorava posla…I vi se možete jednoga dana naći u toj situaciji…Apeliram, nemojte raditi to svom kolegi zastupniku. Ja vama to ne bih činio. Ja vas želim pobijediti na izborima…”

Rasprava je trajala gotovo četiri sata.

Komentiraj