PERKOVIĆ O LOŠIJIM NASTUPIMA: Sezona je luda i naopaka i uopće se ne brinem

Podijelite članak

Kada je netko dvostruki olimpijski, dvostruki svjetski i peterostruki europski prvak u svojoj atletskoj disciplini, i još uz to osvoji šest puta zaredom Dijamantnu ligu, teško ćete prihvatiti činjenicu da “taj netko” nije nakon svakog natjecanja na pobjedničkom postolju.

Izvor: Media servis

Sandra Perković, hrvatska rekorderka u bacanju diska (71,41) i naša najbolja sportašica, krenula je u novu sezonu petim mjestom na mitingu Dijamantne lige u Stockholmu (63,71) i trećim mjestom na mitingu u marokanskom Rabatu (64,77).

Iako su mnogi objašnjavali njene rezultatske “podbačaje” na početku sezone, najavom mogućeg odlaska u inozemstvo, (zbog boljih financijskih uvjeta) njenog dugogodišnjeg trenera Edisa Elkasovića, koji ju je toliko pogodio da je razočarano razmišljala čak i o prekidu karijere, pravi razlozi lošijih rezultata ipak su “sportske naravi.” Svjetsko atletsko prvenstvo u katarskoj Dohi počinje, naime, tek krajem rujna, nikada kasnije. Kako je to ipak centralni atletski događaj u svijetu ove godine, atletičari vrhunac svoje forme tempiraju za taj kasniji termin. Kako sve kasni ove sezone, tako kasni i sportska forma Sandre Perković.

“Sezona je takva kakva je, luda je i sva naopaka, tako da se uopće ne brinem.” – objasnila je Sandra u razgovoru za Sportske novosti, što se zapravo događa s njenom formom, odnosno rezultatima na mitinzima Dijamantne lige. Uvjerena je da će u Dohi biti potpuno spremna za napad na treći naslov svjetske prvakinje. Probleme s lijevim koljenom nije koristila kao mogući izgovor, iako su joj ti problemi poremetili tehniku bacanja na oba mitinga Dijamantne lige i sigurno utjecali na rezultate, baš kao i činjenica da nije bacala na natjecanjima osam mjeseci. Sljedeći miting Dijamantne lige u Birminghamu tek je za dva mjeseca, a do tada Sandra bi trebala nastupiti sredinom srpnja na mitingu u francuskom Sotteville-les-Rouenu i 10. kolovoza u Varaždinu na Europskom ekipnom prvenstvu u atletici 2. lige.

“Najbitnije je sada vratiti se baznim treninzima, jer mi nedostaje moći. Dijamantna liga došla mi je malo prebrzo. Da je bila za dva tjedna, možda bih bila prava, ali neću ni za čim žaliti, sve što se događa, događa se s razlogom… Sljedeći pravi miting tek je za dva mjeseca, ima vremena. Idemo polako, da sam i mrtva, izvukla bih se.” – sigurna je Sandra u sebe i svog trenera Elkasovića.

Za dva dana, “kraljica diska” slavi svoj dvadeset i deveti rođendan. A tridesete, “zlatne godine” za bacačice, tek joj slijede…

Komentiraj