OTTO BARIĆ: Dinamo je kao kino u kojem stalno igra isti loš film

Podijelite članak
screenshot youtube
screenshot youtube

Čovjek koji je imao veliki utjecaj na igračku karijeru Nenada Bjelice svakako je bivši izbornik hrvatskih nogometaša Otto Barić. Herr Otto ga je vodio na Europsko prvenstvo u Portugal 2004. godine.

“Uplovio je u vrlo nesigurne vode! Jer hrvatske nogometne vode su prepune morskih pasa… Pogledajte Dinamo koji je preuzeo. Taj klub samo prodaje igrače. Posljednjih mjeseci samo gledam koji sve to igrači odlaze iz Maksimira. Zato će Bjelici, kao što je bilo i svakom drugom Dinamovu treneru biti iznimno teško”, rekao je Otto Barić za Sportske novosti i nastavio:

“Svaki trener u Dinamu ima jedan problem koji je ogroman, prevelik. U plavom klubu trener samo vodi treninge! Nema nikakvog utjecaja na sportsku politiku, na odlaske i dolaske igrača. Ja nikad ne bih mogao tako raditi. Niti bih nikad dopustio da se to dogodi. Zato mi je žao svih trenera koji postaju samo treneri na travnjaku”, dodao je Barić i zaključio:

“Dinamo nema publike, nema navijača. Oni protiv Lokomotive trebaju osvojiti naslov prvaka, a na tribinama se skupilo 300 ljudi… Zapamtite, ne može se bez publike! Kakvog to smisla ima? Za koga se igra? A Dinamo ništa ne radi za publiku. Dapače, radi protiv publike, jer prodaje svoje najbolje mlade igrače. Eto, sad su prodali Sosu, koji će po meni biti “drugi Jarni”, najbolji lijevi bočni kojeg je imala Hrvatska. Pa onda Ćorića, najavljuje se odlazak Benkovića… Sutra će kad se oporavi otići Moro, pa onda taj mali Španjolac Olmo. Koga gledati, zašto doći na stadion? Dinamo je kao kino u kojem stalno igra isti film. Loš film… Tko će stalno gledati loš isti film? A na koncu, kad se izgubi koja utakmica, ispaštaju treneri.”, zaključio je bivši izbornik Vatrenih.

Komentiraj