OTAC UBIJENIH SESTARA: Zahvaljujući ministru Orepiću nakon 10 godina netko je priveden

Podijelite članak

lisice

Točno deset godina od pogibije sestara Filipović, 22-godišnje Višnje i 18-godišnje Gordane, na autocesti kod Grobnika, riječka policija ima osumnjičenog. Robert Žaja, 46-godišnjak iz Čavla, saslušan je na riječkom Županijskom sudu pred sucem istrage.

Sinoć je nakon uhićenja ispitan u tužiteljstvu na optužbe o izazivanju nesreće vožnjom u suprotnom smjeru kod čvora Čavle. Deset godina pravdu traže roditelji poginulih djevojaka. Otac Dragutin Filipović Media servisu je komentirao prve dojmove na vijest o uhićenju osumnjičenog.

‘‘Evo, uspio sam velikim naporom da policija počne raditi svoj posao. Zahvaljujući ministru Vlahi Orepiću da je oformio taj novi tim koji su radili i odradili ovo kako ispada da je. O tome svemu velikih saznanja nemam. Jedino što mogu reći da su dečki, koji su radili na slučaju, s nama surađivali korektno, jako profesionalno, dobro. Za razliku od prijašnjih, koji su radili na slučaju i koji nisu odradili. Po svemu ispada, jel, da su radili bi i oni došli do određenih rezultata. Eto, toliko mogu reći. A što će biti, do kud, kako, ja ne znam‘‘, rekao nam je Višnjin i Gordanin otac.

A smatra li da bi nakon svega trebalo biti dodatne istrage rada riječke policije? ‘Mislim da da. Jer, isto kao što ove ljude koji su to odradili nakon toliko vremena treba pohvaliti, isto tako, oni koji nisu radili trebalo bi ih pozvati na odgovornost. Normalno bi bilo za mene, da netko tko nije radio, barem podnese minimalnu odgovornost za to što nije radio‘‘, kazao je Dragutin Filipović.

Robert Žaja priznao je sve što je počinio

Roditelji nesretnih djevojaka obratili su se ministru Orepiću i tada je počela velika akcija.

“U svibnju ove godine tugom izmoreni roditelji poginulih Višnje i Gordane obratili su se i kazali da devet i pol godina nisu uspjeli saznati tko je prouzročio smrt njihovih kćeri. Reagirao sam i formirali smo na razini Ravnateljstva namjensku skupinu koja je pristupila istrazi, na čelu s policijskim službenikom Antoniom Gerovcem”, rekao je Orepić za Dnevnik Nove TV i pojasnio:

“U toj su skupini sudjelovali policijski službenici iz tri policijske uprave, primorsko-goranske, zadarske i zagrebačke, i evo, nakon pet mjeseci praktično riješili slučaj, što nas čini posebno ponosnim i zadovoljnim, jer ipak, devet i pol godina čekati za roditelje je bilo izuzetno teško i traumatično iskustvo.”

O tome je li bilo zataškavanja u riječkoj policiji, Orepić je odgovorio:

“Ne možemo o tome u ovom trenutku na taj način razgovarati, imamo činjenicu da smo tijekom istrage došli do nekih 132 Renaulta Clija tamne boje koje smo izolirali. Povezavši ih s poznatim dijelom registracijskih oznaka došli smo do desetaka imena i prezimena, osobe smo podvrgli poligrafskom ispitivanju i putem toga došli smo i do osobe koja je prouzročila prometnu nesreću s ovim smrtnim posljedicama….To je ono što u ovom trenutku možemo reći. Na razgovoru je gospodin priznao ono što je počinio”.

O uhićenju osumnjičenog nakon 10 godina, koji je namjerno vozio u suprotnom smjeru i ubio dvije sestre pisali smo OVDJE.

Komentiraj