OREŠKOVIĆ PORUČILA HASANBEGOVIĆU: Vi i Bruna Esih ste HDZ-ov projekt

Podijelite članak

Dalija Orešković, čelnica START-a i Zlatko Hasanbegović iz stranke Neovisni za Hrvatsku imali su žustar dvoboj na N1 televiziji.

Hasanbegović je stao u obranu Brune Esih, predsjednice stranke, oko njezine izjave kako je Dan oslobođenja Zagreba 8. svibnja “obljetnica pada Zagreba”.

“U kalendaru državnih blagdana ne postoji dan oslobođenja Zagreba, a 9. 5. se u Europi ne obilježava kao Dan pobjede već kao dan kada je 1950. Schummanovom deklaracijom uspostavljen zametak EU-a”, rekao je Hasanbegović na N1 televizji.

Napao je i proslavu Saveza antifašističkih boraca u Lisinskom na kojoj je izviždana izaslanica predsjednice Mirjana Hrga.  Nazvao ih je neformalnim okupljanjem paleokomunističkih udruga, na kojima iz njemu nepoznatih razloga nastupaju i dužnosnici. Rekao je i da mu nije jasno zašto si predsjednica dopušta slanje svojih izaslanika i ponižavanje ustanove Predsjednice RH, koju su izvrgavali ruglu.

“Tko bi rekao da se u jednoj konstataciji s vama mogu složiti, a to je da je državni vrh izvrgnut ruglu, uz drugačije objašnjenje. Izvrgnut je ruglu činjenicom daje Bruna Esih dosta često bila izaslanica predsjednice, a vidjeli smo kako Bruna Esih komentira dan oslobođenja Zagreba. To znači da vi podržavate nešto što je dovelo do tragičnih posljedica za našu državu i civilizaciju u cjelini. U politički ste prostor ušli Vi i Bruna Esih na listi HDZ-a, to pokazuje čiji ste vi projekt. Kada je državni vrh odustao od temeljnih vrijednosti na kojima počiva naša država, onda je država pala”, rekla je Orešković.

Komentiraj