OREPIĆ PODSJEĆA BOŽINOVIĆA: Prijedlog koji sada obezvrjeđujete, sami ste podržali, ako se sjećete!

Podijelite članak

orepić, božinović

Vlaho Orepić, bivši ministar unutarnjih poslova iz redova Mosta, ima niz zamjerki na izjave sadašnjeg HDZ-ovog ministra Davora Božinovića, koje je izrekao u razgovoru za Globus.

Vlaho Orepić, sada zastupnik Mosta u Saboru, na Facebooku je napisao:

Gospodine Božinoviću,

Lakoću s kojom se neistine iznose u javnost, od strane aktualnih nositelja vlasti, bespredmetno je komentirati. Lakoća s kojom iznimno stručne i moralne ljude nazivate “nestručnim kadrom” ispod svakog je nivoa.
Kratko ću se osvrnut samo na Vaš komentar o prijedlogu reorganizacije MUP-a. Vidljiva je zabrinjavajuća dominacija političkog utjecaja nad stručnim pristupom rješavanja težišnih problema resora na čijem ste čelu.

Znajte da je i krajnje bezobzirno i neodgovorno banalizirati skoro jednogodišnji rad na izradi prijedloga reorganizacije MUP-a od strane najviših stručnih autoriteta u policiji (oko 30 policijskih službenika najviših zvanja).

Gospodine Božinoviću, Vaše površne i politikantske navode u tjedniku Globus potpuno demantiraju činjenice da je isti taj prijedlog reorganizacije podržan od svih sindikata MUP-a (koji su i sudjelovali u izradi), kao i da je na užem kabinetu Vlade u cijelosti i jednoglasno usvojen.

Naglašavam da je upravo taj prijedlog, koji obezvrjeđujete, podržan od strane Premjera, potpredsjednika Vlade zaduženog za nacionalnu sigurnost gosp. Krstičevića, Vašeg trenutnog DT-a gosp. Kopala, a tada premjerova savjetnika za sigurnost, gosp. Markića prvog čovjeka SOA-e, pa između ostalih, ako se sjećate, i Vas samog.

Konačno, prijedlog reorganizacije bio je iskomuniciran do razine konsenzusa.
A to što ste, onako “s visoka”, taj prijedlog komentirali kao “samo par slajdova u PowerPoint-u” dovoljno govori samo po sebi pa ne bih više ništa dodao.

Samo trebate znati da ćete kao Vlada nanijeti iznimnu štetu RH ukoliko u potpunosti ne provedete ovu krajnje stručno i odgovorno pripremljenu reorganizaciju MUP-a.

Komentiraj