OPET NAJAVLJEN ŠTRAJK: Radnici Croatia Airlinesa nezadovoljni “učinkom” premijera

Podijelite članak

croatia airlines, zrakoplov

Radnici Croatia Airlinesa koji su okupljeni u sindikat ORCA odlučili su ići u štrajk, koji počinje 8. kolovoza u šest sati ujutro.

O tome su iz Organizacija radnika Croatia Airlines – ORCA, poslali sljedeće priopćenje:

“Nakon sastanka održanog s premijerom Andrejom Plenkovićem dana 06.07.2018., postignut je dogovor uz obećanje premijera da će se ubrzo stvoriti potrebni uvjeti, a prvenstveno postavljanje nove i kompetentne Uprave u punom mandatu kako bi nakon skoro sada 20 mjeseci konačno potpisali kolektivni ugovor koji je temelj svih civiliziranih zapadnih aviokompanija gdje spada i Croatia Airlines.

Kao što već znate, tada smo odlučili odgoditi početak štrajka.

Na našu veliku žalost, premijer nije ispunio svoju stranu dogovora te smo primorani ponovno najaviti štrajk dana 08.08.2018. a početkom u 6 sati ujutro.

Još jednom želimo naglasiti da je nama ovo bila zadnja opcija, ali nakon što niti posljednji dogovor nije urodio nikakvom reakcijom predstavnika vlasnika, na žalost svih nas, primorani smo na ovaj korak”.

Radnici Croatia Airlinesa su prije mjesec dana odgodili najavljeni štrajk jer je premijer Plenković obećao da će se pozabaviti nagomilanim problemima u državnom avioprijevozniku.

Iz ORCA-e sada poruka kako u tih mjesec dana premijer Plenković nije napravio ništa kako bi se riješilo njihove probleme.

Komentiraj