OPASNO SE URUŠIO MOST: Izgubili pet vijećnika na čelu s Antom Pranićem

Podijelite članak

Pet nezavisnih vijećnika iz Skupštine Splitsko-dalmatinske županije koji su djelovali u Klubu Mosta osnovalo je jučer svoj Klub vijećnika Nezavisne liste mladih (NLM), čiji je osnivač i predsjednik vrgorački gradonačelnik Ante Pranić.

Uz Pranića, koji je i nezavisni saborski zastupnik Mosta, u klubu su i bivši ministar uprave Ivan Kovačić, koji je ušao u NLM, Ivan Andabak, Petar Maretić i Darko Svaguša.

Od dosadašnjih deset vijećnika, Mostov Klub sada je prepolovljen i ostaje na pet vijećnika, javlja Jutarnji list.

Da se lijepo razišao s Mostom tvrdi Ante Prani i to zasad samo na regionalnoj razini. Žele imati drugačiji pristup, a da je to lakše artikulirati s vlastitim Klubom.

“Želimo slati poruke mladima, a ideološke teme želimo staviti sa strane, a to je dosad bilo prilično teško, iako shvaćam potrebe pojedinaca. Odluka Glavnog odbora NLM-a bila je da formiramo svoj Klub. Želimo se fokusirati na lokalne izbore 2021. i stvoriti širu priču promjena, netko to može shvatiti kako god hoće, ali pod kišobranom Mosta na regionalnoj razini nismo imali jasne smjernice koje su potrebne za buduće djelovanje, a rezultat su loše komunikacije”, pojašnjava Pranić, koji će u Saboru nastaviti djelovati u Klubu Mosta.

 

Komentiraj