OKRŠAJ DALIĆ & BULJ: Sukob oko termoelektrane Peruća – Dalić urlala na Bulja

Podijelite članak

martina dalić, bulj

Na aktualnom satu Miro Bulj iz Mosta upitao je premijera Andreja Plenkovića: “Kada ćete skinuti četničke ploče po Hrvatsko?” Potom ga je i pitao je li prešutio Pupovčevu usporedbu Bobetka s Miloševićem: “Da li ste tu izjavu Pupovca prešutili kako bi ostali na vlasti?”

Plenković je odgovorio: “Što se tiče odnosa ove Vlade prema hrvatskim braniteljima, ova je Vlada egzemplar u svakom trenutku i svakom pogledu”.

Podsjetio je da je Vlada 4. kolovoza u Kninu održala sjednicu, a tu je i zakon o pravima hrvatskih branitelja. Rekao je i da je ploča HOS-a u Jasenovcu osvanula nekoliko dana nakon prve sjednice ove Vlade pa dometnuo, čini se, ironično, da je to “bilo slučajno”, a između ostaloga je ova ploča skinuta bez sukoba hrvatske policije s hrvatskim braniteljima – e to je umijeće i vještina i to je poštovanje prema onima koji su dali život za Hrvatsku. Vijeće smo namjerno osnovali jer se time godinama nije bavio nitko i jučer sam razgovarao s našim uglednim stručnjacima, kazao je Plenković.

Nakon Plenkovićeva odgovora nastavio je govoriti Miro Bulj i krenuo u posve drugu temu – termoelektranu Peruća ustvrdivši da se i dalje provodi agresija – “taj nasrtaj koji se provodi je nimalo gori nego što je bio od Ratka Mladića” jer se, kako tvrdi, prijeti narodu Sinja i Cetinske krajine od supruga potpredsjednice Vlade te ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović Burić da će se izuzeti zemljište ako ne plate po njihovim cijenama.

Na te riječi užasno su uzrujale potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić, koja se digla iz klupa za ministre i počela vikati te se nikako nije mogla smiriti dok ju je Jandroković pokušao umiriti, a prišao joj je i Bulj i nakanio joj dati fotografije, a ona je galamila na što joj je on rekao: “Može vas biti sram što ste ovako reagirali”. “Vas može biti sram što stopirate razvoj kraja koji je iseljen”, zaderala se dalje Dalić i odgurivala fotografije govoreći: “Nemojte mi to davati” te poručila: “Ne mogu slušati više ove laži”. “Ovako se ne možete ponašati u Hrvatskom saboru”, upozoravao je Jandroković.

https://www.youtube.com/watch?v=IrAN8xx9fu8

Komentiraj