ODVJETNIK KAPETANA DRAGANA: Tražili smo od Vučića da o njemu razgovara s hrvatskom predsjednicom!

Podijelite članak

KONAČNO PRED SUDOM: Ozloglašenom kapetanu Draganu će se suditi u rujnu

Odvjetnik Dragana Vasiljkovića poznatog kao Kapetan Dragan zatražio je od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da na sastanku s hrvatskom predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović pokrene pitanje Vasiljkovića, ali iz Ureda predsjednika još nisu dobili nikakav odgovor.

Piše: Lana Ružičić (Media servis)

Odvjetnik Goran Cvetić Media servisu je otkrio da je u posjedu povjerljivih dokumenata vezano uz izručenje Vasiljkovića Hrvatskoj iz Australije. Podsjeća da svaka zemlja mora dati jamstva zemlji iz koje traži izručenje za što će mu se suditi.

“Jer mu ne može suditi ni za što drugo osim za ono za što je dala jamstva. U konkretnom slučaju, Hrvatska je Australiji dala jamstva da će mu suditi za tri, a na kraju je podigla optužnicu za pet kaznenih djela”, objašnjava odvjetnik.

Izračunao je da bi, prema tome, Kapetan Dragan mogao dobiti najviše 10-11 godina i sad bi bio slobodan čovjek. Predstavku su podnijeli UN-u, a očekuju da se oglase australske pravosudne vlasti i da konzularno predstavništvo u Zagrebu zatraži objašnjenje od Hrvatske. Očekuju da tu temu otvori i predsjednik Vučić na sastanku u Zagrebu s hrvatskom predsjednicom.

“Mi ne smatramo da bi to bilo miješanje u unutarnje stvari RH i rad pravosuđa već diplomatsko-konzularna zaštita srpskog državljanina na koju svaki državljanin bilo koje zemlje svijeta ima pravo”, zaključio je Cvetić.

Cvetić nam je rekao da su dopis poslali jučer, a još nisu dobili odgovor iz Ureda predsjednika Vučića.

PISALI SMO:

NAKON OSUĐUJUĆE PRESUDE: Kapetan Dragan dobio 15 godina, ali bi mogao brzo na slobodu! – čitajte OVDJE.

KONAČNO PRED SUDOM: Nisam zločinac, jedini zločin je ovaj prema meni – kaže kapetan Dragan – čitajte OVDJE.

Komentiraj