O TOME SE GOVORI: Ministar Tolušić o veličini svoje kuće i je li pogodovao graditelju

Podijelite članak

Ministar poljoprivrede i potpredsjednik hrvatske Vlade Tomislav Tolušić u svoju je imovinsku karticu upisao kako njegova kuća u Virovitici ima 165 kvadrata.

Izvor: Media servis

Kako otkriva Telegram, u katastru je navedeno da je veličina kuće zapravo 330 kvadrata.

Zemljište sadrži 2 objekta: spomenutu kuću s garažom u kojoj živi ministar te dodatni objekt površine 121 četvornog metra.

Ministar je za Media servis pojasnio da je posrijedi greška, te je rekao kolika je zapravo kvadratura njegove kuće u Virovitici:

“Stambena površina moje kuće je 153 kvadrata plus garaža plus pomoćni objekt u dvorištu sa roštiljem. Tko god želi može slobodno doći i sam se uvjeriti u to.”

Osim problema kvadrature, pojavio se problem i tvrtke koja je gradila spornu kuću, odnosno tvrtka ‘Građevinarstvo Horvat‘, kojoj je ministar Tolušić navodno, prema pisanju Telegrama, pomagao u dogovaranju milijunskih poslova, te je s tom istom tvrtkom potpisivao ugovore o poslovanju za vrijeme dok je bio virovitički župan. Evo kako je to komentirao ministar Tolušić:

“Na području virovitičko-podravske županije imate desetak tvrtki ozbiljnijih koje se bave građevinom. Sve su one radile sa virovitičko-podravskom županijom zadnjih desetak godina, pa i dok sam ja bio župan. Mislim da je sasvim normalno da angažiram tvrtku sa svog područja koja će raditi kuću u gradu Virovitici. S tim da su druge tvrtke dobivale i puno veće financijske poslove. I ne dobivale nego su prošle na javnoj nabavi.”

Komentiraj