O TOME SE GOVORI: Jesu li branitelji “ugasili” Bajagu u Karlovcu?

Podijelite članak

VIDEO: PROSLAVIO 56. ROĐENDAN - Ovo je pjesma nastala uz pola litre votke - kaže Bajaga

U Karlovcu je prema najavama na Danima piva trebao nastupati poznati srpski glazbenik Bajaga, ali je on otkazan na inicijativu, kako se govorilo u gradu, skupine branitelja.

“Grad od Festa nije tražio da mijenja program Dana piva, odnosno, već najavljeni Bajagin koncert, niti je dobio ikakav pisani zahtjev braniteljskih udruga da se to učini. Štoviše, nije bilo ni neformalnih zahtjeva da se otkaže Bajagin nastup”, rekla je dogradonačelnica Andreja Navijalić.

“Ono što znamo je da je postojala inicijativa branitelja i na nama je da poslušamo ne samo branitelje nego i ostale građane Karlovca, a posebno branitelje koji su zaslužni i za obranu Karlovca i naše države i važno nam je mišljenje šire javnosti i u tom konceptu su dane smjernice organizatoru da vidi ono što bi bilo najbolje i u kojem smjeru je najbolje složiti programski koncept Dana piva”, rekla je Navijalić za KAportal.

Upitana je i zašto je Bajagin koncert problem 2018., a nije bio, dvaput, 2011., na što je odgovorila: “Različite su godine, različiti koncepti, različiti politički okviri i mislim da i u tom konceptu možemo promatrati cijelu ovu situaciju”.

Potom je najavljeno kako će umjesto Bajage nastupiti Hladno pivo.

Istovremeno dok se podigla buka oko toga tko i kako zabranjuje Bajagu, javio se i njegov menadžer Gane Pecikoza, koji je za srpske medije rekao da koncert nije ni bio potvrđen.

“Nitko nije mogao otkazati nešto što nije ni zakazano. Bili smo u pregovorima oko nastupa ‘Bajage i Instruktora’ u Karlovcu, međutim, oni su se odlučili za drugu soluciju. Nijedan ugovor nitko nije potpisao s organizatorima, tako da je nemoguće da otkažemo nešto za što nismo bili angažirani. Apsolutno je pravo svakog organizatora da dovede muzičare koje on želi. Nama je važno da sutra imamo veliki koncert u Puli, koji, eto, nikakvi branitelji nisu probali spriječiti”, rekao je Pecikoza.

PISALI SMO:

NEĆE PJEVATI, EVO I ZAŠTO: Ništa od Hladnog piva na Danima piva u Karlovcu – čitajte OVDJE.

Komentiraj