NHS UPOZORAVA: Ne ovakvoj mirovinskoj reformi

Podijelite članak

SINDIKALIST SEVER: Rješenje na izborima je velika koalicija - zajedno izvući zemlju iz krize

Nezavisni hrvatski sindikati na Markovom trgu digli su glas protiv nadolazeće mirovinske reforme koju u nacionalnom paketu reformi krajem mjeseca Vlada šalje u Bruxelles.Ilirska preporodna budnica na početku skupa upozorenja NHS-a.

Vladi se očito žuri udovoljiti Europskoj komisiji i MMF-u, poručio je čelnik sindikata Krešimir Sever.

Protiv su penalizacije prijevremenog odlaska u mirovinu i rada do 67. godine starosti. Sever je prozvao poslodavce zbog štednje na radnicima i uzimanja mlađih kojih je sve manje u zemlji. Kvote za inozemne radnike neće spasiti Hrvatsku, kao ni smanjenje benificiranog radnog staža, poručio je prema Banskim dvorima.

“Ne možemo prihvatiti ovakav mirovinski sustav. Ne možete više dalje raditi izmjene zakona na našu štetu. Problem je u tome što Vlada vozi svojim putem, unaprijed zacrtava, a nas će uzeti samo isključivo kao smokvin list”, naglasio je Sever.

Vatrogasac Miroslav i pirotehničar Domagoj apsurdnim smatraju rad do 67.

“Mi svake dvije godine idemo na liječnički. Nama je posao ovisan o liječničkom pregledu. Znači ako ne zadovoljim liječnički pregled, ako dobijem tlak, ako dobijem šećer, ja ću dobiti otkaz, moja djeca će završiti na ulici. Mi nemamo niti profesionalne bolesti.”, rekao je Miroslav. “Mladi kolega je sve rekao. Svaki odlazak na liječnički je nama lutrija. Ako ne prođemo liječnički to bi bila katastrofa, jedino što nas drži je ta nekakva prijevremena mirovina koju nam sad oni hoće penalizirati što je nevjerovatno”, istaknuo je Domagoj. “Gledajte više nisam kao prije deset godina. A kak ću tek biti za deset, a kak ću biti sa šezdeset”, poručio je Miroslav, a prenosi Media servis.

Komentiraj