NESREĆE NA JADRANU: Na Pagu poginuo voditelj jet-ski-a – u sudaru jedrilice i glisera troje ozlijeđenih

Podijelite članak

jet-ski

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru izvijestila je o dvije jučerašnje nesreće na moru. Na Pagu je smrtno stradao voditelj jet-ski-a, dok su u drugom slučaju tri osobe ozlijeđene nakon sudara glisera bez nadzora sa jedrilicom u Crikvenici.

U slučaju smrtno stradalog muškarca nisu uočeni tragovi koji bi upućivali na sudar ili kontakt sa drugim plovilom, niti su pronađeni drugi sudionici nesreće ili smrtno stradali.

Duga pomorska nesreća na crikveničkom područja zabilježena je jučer oko 18.00 sati, kada se u moru na oko 1 nautičku milju ispred hotela Omorika dogodio sudar glisera, hrvatske zastave sa jednim članom posade sa jedrilicom, također hrvatske zastave sa dva člana posade.

Prema izjavama svjedoka, netom prije samog sudara voditelj drvene brodice dovikivanjem i mašući pokušao je upozoriti voditelja glisera, no bezuspješno. Gliser je udario u jedrilicu, pri čemu su voditelj glisera i članica posade pali u more, a gliser je bez nadzora nastavio plovidbu prema obali te se u punoj brzini nasukao na lokalnu crikveničku plažu.

U sudaru dvaju plovila i tijekom nekontrolirane plovidbe glisera između kupača u moru i osoba na plaži ukupno su ozlijeđene tri osobe, no srećom, riječ je o lakšim tjelesnim ozljedama koje su sanirane na poziciji nesreće te u riječkom KBC-u, prenosi Media servis.

Komentiraj