NEOČEKIVANO NA PRESSICI: Marin Strmota, državni tajnik, podnio ostavku pred ministricom!

Podijelite članak

marin strmota

Marin Strmota, državni tajnik u Ministarstvu demografije, neočekivano je na konferenciji za novinare podnio ostavku.

Kada su novinari rekli kako su predstavljene mjere o kojima je bilo riječi danas od strane ministrice Murganić već predstavljene prije tri mjeseca, Strmota je neočekivano odgovorio:

‘‘Točno. Slažem se s vama. Ovo je jedan veliki folklor. Nakon godinu i četiri mjeseca u Vladi kao demograf, mladi čovjek, smatram da ovo nije dovoljno ozbiljno. S današnjim danom podnosim ostavku na mjesto državnog tajnika. Jer država izumire. Imamo najgore stanje u Hrvatskoj otkad postoji država. I pričati ovako neozbiljno o ovome, ja kao mlad čovjek, građanin Hrvatske, otac dvoje djece, nezaposlene supruge, nezaposlenih roditelja, ne vjerujem da će se išta riješiti ovakvim pristupom. Hvala vam lijepa‘‘, rekao je Strmota i otišao usred konferencije za medije u Banskim dvorima, prenosi Media servis.

Ne vjeruje u ono što je dosad napravljeno  u svezi s demografskom obnovom.

Zanimljivo da je ostavku dao pred ministricom Nadom Murganić, koja je na upit je li znala za ostavku rekla:

“Naravno da nisam znala. To je i nestrpljenje jednog mladog čovjeka, jednog znanstvenika.”

Potom je dodala: “Statistički podaci nisu povoljni. Međutim, ono što svi ističemo, ova nepovoljna kretanja nisu nastala niti za vrijeme ove Vlade. Međutim, zaista je pritisak u javnosti i želja je da se učini više pred svima nama”.

Komentiraj