NEMA MIRA U VUKOMERCU: Lov na čovjeka s kalašnjikovim, uhićenja, prosvjedi

Podijelite članak
Ilustracija
Ilustracija

Policija je nakon pucnjave u srijedu iz kalašnjikova opet u zagrebačkom naselju Vukomerec, koje su opkolili.

Policoija je privela tri osobe osumnjičene u svezi s pucnjavom, a građani su opet bili okupljeni i negodovali.

Kada se pojavio gradonačelnik Milan Bandić građani su svašta vikali, a jedan se građanin sukobio s Pavlom Kalinićem, šefom Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Ranije je policija izdala priopćenje u kojem se kaže:

“Policijski službenici IV. policijske postaje Zagreb dovršili su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom, 27-godišnjakom i 44-godišnjakom zbog osnova sumnje da su sva trojica počinila kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a nad 44-godišnjakom i zbog osnova sumnje da je počinio i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te kazneno djelo oštećenja tuđe stvari.

Sumnja se da su se 12. rujna oko 19 sati 29-godišnjak i 26-godišnjak dovezli osobnim automobilom marke Porsche Cayenne zagrebačkih registarskih oznaka u Porečku ulicu te izašli iz vozila i iz pištolja ispalili nekoliko hitaca u smjeru kuće na čijoj terasi je bilo pet osoba nakon čega je 44-godišnjak iz automatskog oružja ispalio dva rafala u smjeru 29-godišnjaka i 26-godišnjaka koji su bježali Porečkom ulicom. Od ispaljenih hitaca oštećena je jedna kuća i sedam osobnih automobila.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su pritvorskom nadzorniku predali 29-godišnjaka, 26-godišnjaka i 44-godišnjaka, a nadležnom državnom odvjetništvu su podnijeli kaznenu prijavu”.

Podsjetimo, poslije obračuna u srijedu privedeno je 19 ljudi. Najstariji privedeni ima 57 godina, dok je najmlađi maloljetan.

Komentiraj