NEČUVENO: Bivši župnik ukrao kip Gospe iz crkve u Gradištu

Podijelite članak
Ilustracija
Ilustracija

Iz župne crkve u Gradištu ukraden je kip Gospe, tražili su se lopovi, a onda šok za sve – Gospu je ukrao bivši župnik te župe Alojzije Asić.

Bizarna krađa u kojoj je umirovljeni svećenik ukrao Gospin kip iz crkve sv. Franje Asiškog u Gradištu, dogodila se u nedjelju u poslijepodnevnim satima.

Kako je izvijestila Policijska uprava vukovarsko-srijemska šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Na društvenim mrežama također se proširila informacija o krađi kipa, gdje je iz komentara mještana bila vidljiva nevjerica, no iako se sve činilo kao teorija zavjere, čini se da ipak ima istine u komentrima da je Gospin kip odnio bivši župnik vlč. Alojzije Asić.

-Bivši župnik držao je u nedjelju poslijepodne misu i dao krštenje. Jedna obitelj molila me da on to učini pa sam smatrao da bi bilo nepristojno odbiti ga. Nisam htio da se osjeća loše i da ispadne kao da ga kontroliram pa sam za vrijeme mise otišao u selo – priča novi gradištanski župnik Mato Knežević, a piše Glas Slavonije.

Kako dalje dodaje kip je stajao u prednjem dijelu lađe na sastavu s apsidom na vidljivom mjestu. Kip je visine oko 1,70 centimetara.

– Župljani su mi rekli da je velečasni, čim sam otišao u župu, prije misnog slavlja, kip stavio na oltar, a na njezino mjesto stavio drugi kip. Nakon mise, negdje oko pola 5, zamolio je mlade ljude da mu pomognu kip utovariti u automobil i prevezu. Mladi muškarci pomogli su mu jer nisu znali da to čine mimo moje volje. Žao mi je što se to dogodilo, a ovako nešto nije trebalo ni njemu ni meni. Možda pravo ni on ne zna što će mu Gospin kip – dodao je župnik Knežević.

Istaknuo je da je zamolio policajce da ne gnjave previše mlade muškarce koji su pomogli da se kip iznese iz crkve.

– To su krasni mladi ljudi. Danas (jučer nap.a.) sam trebao od jutra biti u selu, a nisam još niti izišao, iako je prošlo podne, jer mi se ti dečki dolaze ispričavati. To su sve ljudi s časnim nakanama i vole Crkvu. Samo su bivšem župniku pomogli s povjerenjem – kazao je župnik Knežević.

Pokušali smo kontaktirati župnika u miru Alojzija Asića, koji se, iako u mirovini, trenutačno nalazi na ispomoći u crkvi sv. Martina biskupa u Podravskim Podgajcima. Ondašnji župnik nije htio davati izjave, jer tvrdi da nije upoznat s cijelim slučajem, ali nam je u više navrata rekao da je župnik Asić trenutačno odsutan te da nema mobitel.

Isti je to svećenik koji je prije odlaska u mirovinu odbio pričestiti malenoga Adama, dječaka sa Downovim sindromom, pa je njegova nova kontraverza mještanima kap koja je prelila čašu.

PISALI SMO:

NAKON SKANDALA U GRADIŠTU: Nadbiskup smijenio župnika kojem je smetalo dijete s Dawnovim sindromom – čitajte OVDJE.

Komentiraj