NAPETO I PRIJE DOLASKA: Vučić sutra u Zagrebu – Vulin i dalje proziva

Podijelite članak

VUČIĆ O POSJETU HRVATSKOJ: Vjerojatno ne idem, ali nisam donio konačnu odluku

Sutra u službeni posjet Zagrebu stiže predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

I dok s Pantovčaka poručuju da će razgovarati o nestalima, a da isprika i ratna odšteta nisu na dnevnom redu, iz Banskih dvora kažu da su sve teme na stolu.

Uoči dolaska Vučića, srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin koji je prije nekoliko dana rekao da će Vučića u Zagrebu dočekati ustaše, ne odustaje od prozivanja.

“Da pozovete predsjednika jedne države u posjet a onda mu organizirate prosvjede i dočekujete ga salvama uvreda jednostavno nije zabilježeno do sada. Ako je netko i mislio da sam pogriješio zbog jedne riječi koju sam rekao prije nekoliko dana, sada se vidi da sam bio u pravu, pripremaju se prosvjedi koji su besmisleni i bez razloga. Prosvjedi mržnje prema čovjeku koji je došao bez mržnje, popravljati odnose između naših država i vodiiti računa o položaju srpske zajednice u Hrvatskoj i rješavati sva otvorena pitanja”, rekao je Vulin.

Vulin je izjavio i da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Zagreb ide reći istinu, kao što uvijek govori istinu, a da je “mržnja koja ga tamo dočekuje zaista crna mrlja na obrazu Hrvatske”, prenosi Media servis.

Komentiraj