NAPAD NA STADIONU: Šakama na nogometaša – sina direktora pulskog prvoligaša “Istra 1961”

Podijelite članak

stadion, pula

Nogometaš Istre 1961 Macario Hing Glover, inače sin Michaela Glovera, koji je izvršni direktor pulskog prvoligaša, napadnut je fizički u večernji satima od četvorice zasad nepoznatih muškaraca.

Prema riječima glasnogovornika kluba Marka Percana, napali su ga na stadionu, na izlazu iz svlačionice, a potom pobjegli. Zadobio je lakše ozljede.

U svezi s tim nemilim događajem pulski je klub izdao priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

“NK Istra 1961 izražava ogorčenje radi nedavnih pokušaja zastrašivanja i vrijedanja radnika i igrača NK Istra 1961 od strane huligana koji se pokušavaju sakriti iza maske nogometnih navijača. U potpunosti osuđjujemo sve oblike verbalnih ili fizičkih napada u društvu, a koji su se nedavno pretvorili u jasne izljeve mržnje i pokušaje destrukcije i nasilja usmjerene prema Klubu, njegovim igračima i radnicima, a koje radnje bi trebale biti odmah zaustavljene od strane nadležnih institucija.

Smatramo apsolutno neprihvatljivim da građani Grada Pule, igrači i/ili radnici Kluba budu predmet pokušaja zastrašivanja ili da su podložni ničim izazvanim verbalnim ili fizičkim napadima na javnim mjestima kao što je gradski stadion usred dana.

Ovim putem bismo htjeli pozvati medije i nadležne institucije, Grad Pulu, Hrvatski nogometni savez i sve ostale organizacije da trenutno poduzmu sve potrebne radnje protiv pojedinaca koji narušavaju javni red i mir i ugrožavaju sigurnost u Gradu Puli te uklone huligane i devijantno ponašanje iz hrvatskog nogometa i nogometnih stadiona.”

Komentiraj