NAKON PORAZA: Na potezu je izbornikova supruga – ako i ona nije umorna od nekih Babićevih ideja

Podijelite članak
FOTO: SEHA
FOTO: SEHA

Deset minuta prije kraja utakmice, kada su nam kola već dobrano jurila nizbrdo, znao sam da će izbornik, ako izgubimo, reći da je za sve kriv umor…

Piše: Robert Grof

Pogodio sam, jer to se, kada smo konačno potonuli i izgubili – i dogodilo. Jer Željku Babiću je umor igrača kriv što Duvnjak i ostali večeras nisu okićeni broncom. Broncom, koju su sigurno zaslužili.

A zanimljivo, baš taj Duvnjak nakon utakmice je rekao kako nije umor kriv što su ih Slovenci stizali, stigli i prestigli, a što smo mi od dobre 40. minute, kada smo vodili, vjerovali ili ne s 24-16 izgledali kao razbijena vojska. Kauboji su ostali bez municije, a Slovenci su nadirali…

Njihov izbornik, stari rukometni lisac Veselin Vujović je, na posljednjoj minuti odmora podigao svoje igrače i uzviknuo: „Dajte sve od sebe u ovih deset minuta, cijeli svoj život“.

I igrači su ga slijedili, poslušali i napravili senzaciju, a nas zavili u crno i u neopisivu tugu. Kao da nam nije bio dovoljan onaj šok protiv Norvežana.

Najtežu odluku nakon ove sportske tregedije neće morati donijeti ni Babić, ni Balić, niti netko drugi iz rukometnih krugova.

Ne, potez je na Babićevoj supruzi, jer ona očito mora odlučiti kakav će potez povući Željko Babić. To je i sam izbornik priznao, vruć nakon posrtaja.

Da se razumijemo, četvrto mjesto na svijetu je uspjeh. Lako smo, da je bilo više sreće i preciznosti u nedjelju mogli igrati finale protiv Francuza. Mogli smo i Slovence srediti i uzeti broncu. Ali nismo. I netko za to treba odgovarati ili barem dati suvisla objašnjenja.

Ok, ako smo bili umorni neka se dogovore i kolektivno priznaju da je to razlog poraza, ali ako nismo, bilo bi dobro da netko objasni kolektivnu bezidejnost u napadu, anemičnost u obrani u posljednjih 15-ak minuta i još puno toga.

Na potezu je izbornikova supruga. Ako i ona nije umorna od nekih Babićevih ideja.

MOŽE VAS ZANIMATI:

SJEDNICA RUKOMETNOG VODSTVA: Željko Babić, Ivano Balić i stručni stožer jedina točka – čitajte OVDJE.

OSTAVKA IZBORNIKA: Rukometaši bez trenera – Babić poslao pismo savezu – čitajte OVDJE.

Komentiraj