NAKON POKOLJA U CRKVI: Napad u Teksasu nema veze s kontrolom oružja – kaže Trump

Podijelite članak

donald trump, sadAmerika je u šoku nakon novog masovnog krvoprolića. Bivši vojnik u crkvi u teksaškom Sutherland Springsu ubio je 26 osoba, ranio 30.

Tragičan dan za Sutherland Springs u Teksasu. Najmlađoj od 26 žrtava bilo je pet godina. Policija je kao napadača identificirala bivšeg vojnika 26-ogodišnjeg Devina Patricka Kelleya.

Nečasno je otpušten iz zrakoplovstva 2014. zbog obiteljskog nasilja nad suprugom i djetetom. U mjesnu baptističku crkvu došao je u punoj ratnoj opremi, odjeven u crno s prslukom i automatskom puškom i otvorio vatru. Freeman Martin iz Službe javne sigurnosti.

“Dok je napadač izlazio iz crkve, stanovnik je uzeo svoju pušku i počeo pucati na njega. Napadač je bacio svoje oružje i ušao u atomobil, a građanin ga je slijedio”. Muškarac je uskočio u automobil kojim je naišao Johnnie Langendorff. Ovaj je kasnije za lokalnu televiziju prepričao kako su desetak kilometara dalje sustigli napadača.

‘‘Sve je trajalo pet do sedam minuta. Gospodin je cijelo vrijeme imao uperenu pušku u njega, a on se nije micao. Ne znam je li bio ozlijeđen, nismo prilazili. Stigla je policija, udaljili su nas i riješili stvar. Nisam dalje ništa vidio‘‘, ispričao je sudionik potjere

.Još nije poznato je li napadača ubio građanin ili je počinio samoubojstvo. Policija je kasnije priopćila da je sletio s ceste.

Američki predsjednik Donald Trump napad je komentirao tijekom azijske turneje na konferenciji u Tokiju.

“Cijela Amerika moli se Bogu da pomogne ranjenima i obiteljima žrtava. Nikada ih nećemo napustiti, nikada”, rekao je Trump.

Trump je rekao da je napadač bio poremećena osoba te da pohod nema veze s kontrolom oružja u SAD-u.

Unatoč podacima o tridesetak tisuća žrtava vatrenog oružja godišnje u SAD-u, sve rasprave o mogućoj zabrani nošenja oružja na tome i ostaju pod pritiskom moćnika iz Nacionalne udruge za vatreno oružje.

Motiv najvećeg pokolja u Teksasu od studenog 2008. kada je vojni psihijatar pobio 13-ero ljudi, još nije poznat. Vlasti ga zasad ne dovode u vezu s terorizmom, prenosi Media servis.

 

Komentiraj