NAKON ODLASKA DALIĆ: Premijer Plenković otkrio za čim žali

Podijelite članak

plenković, andrej

“Predsjednica vlade i gospodarstva Martina Dalić imala je ključnu ulogu da se brine o hrvatskom gospodarstvu”, rekao je među ostalim premijer Andrej Plenković, gostujući u programu Nove TV.

“Kada vam se događa jedna ovakva kriza i to rapidnom brzinom, onda moramo djelovati odgovorno, moramo djelovati brzo. Ja sam to već nekoliko puta kazao. Dakle, od siječnja pa do donošenja Zakona vlada nijednim svojim potezom nije generirala paniku na tržištu kapitala. Znate kakav je kapital. Vrlo je plah i brzo bježi. Mi smo stalno govorili, odgovornost za rješavanje”, rekao je Plenković u intervjuu za Novu TV.

Na pitanje je li mu žo što je dao toliko povjerenje Martini Dalić, premijer je odgovorio:

“Pa, jedino što je meni žao, kao čovjeku i političaru pa i kao predsjedniku vlade koji apsolutno ne da zazire, prezire i bori se protiv bilo kakvih aluzija na koruptivne djelatnosti a kamo li nešto što bi moglo u konačnici ispadati kao neko pogodovanje, da se dogodilo nešto što nam sada čini problem. To je ono što je meni izrazito žao i na neki način dovodi me u jednu neugodnu situaciju. S te strane bilo bi najbolje da krize nije bilo, bilo bi najbolje da je kompanija dobila nekakav kredit u tom trenutku. Međutim, istodobno, kad se već to dogodilo, onda smo imali rješenje.

Zakon koji je Ustavni sud proglasio ustavnim, zakon koji će ući na listu pravne stečevine Europske unije, odbor stranih predstavnika je to odlučio ovog tjedna u Bruxellesu. Europski parlament isto tako. Dakle, s aspekta mene kao premijera imam najveću krizu od Domovinskog rata. Rješim problem. Zamislite da je bila nacionalizacija? Pa nama bi javni dug porastao sa 78 posto na 91. Da smo imali stihiju stečajeva, kako bi to izgledalo? Onda bi svi rekli što ste radili, što spavate”.

Komentiraj