NAKON NAPISA O POZAJMICI HDZ-U: Iz PPD-a najavljuju tužbe i poručuju da neće biti sredstvo političkih obračuna

Podijelite članak

ppd, prvo plinarsko društvo

U povodu afere u kojoj je otkriveno da HDZ kasni s vraćanjem pozajmice iz 2013. i 2014. godine u visini od 4,2 milijuna kuna, tvrtki Gas Trading d.o.o., čiji je osnivač firma Prvo Plinarsko društvo (PPD) u vlasništvu Pavla Vujnovca, oglasila se tvrtka PPD.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Radi zaštite dostojanstva zaposlenika Prvog plinarskog društva i povezanih društava te zaštite dostojanstva naših obitelji, odlučili smo izdati priopćenje o svemu što se zbivalo proteklih dana.

Povodom brojnih medijskih upita očitujemo se kako slijedi:

Pavao Vujnovac nije tražio novac putem medija. U intervjuu objavljenom u tjedniku Nacional g Vujnovac je dao odgovore na postavljena pitanja o pozajmici – istinito i javno. To je jasno svakome tko je pročitao cijeli intervju g Vujnovca u tjedniku Nacional a ne samo njegov naslov.
Također, svaki građanin Republike Hrvatske pa tako i svaki novinar informacije o vlasničkoj strukturi PPD-a i povezanih društava može provjeriti uvidom u registar Trgovačkog suda. Koliko nam je poznato, nijedan novinar to još nije učinio.

Pozivamo sve novinare koji su poslužili plasiranju teza o sumnjivoj vlasničkoj strukturi ili porijeklu novca PPD-a da, poštujući pravila vlastite struke prije objave takvih informacija, izvrše uvid u javno dostupne dokumente i provjere istinitost onoga o čemu izvještavaju i pišu.

Vlasnička struktura PPD-a i povezanih društava potpuno je jasna i javna. U PPD-u nema prikrivenih vlasnika. U PPD-u nema nikakvog stranog ni sumnjivog kapitala. Plasiranje ovakvih neistina više nećemo promatrati bez pravnih posljedica.

PPD posluje zakonito i transparentno, u skladu sa svim pozitivnim pravnim propisima Republike Hrvatske i Europske unije i nije dužan niti jednu lipu poreza. PPD i povezana društva u ovom trenutku zapošljavaju 124 uglavnom visokoobrazovana profesionalca i nastavit će zapošljavati najbolje stručnjake u područjima kojima se bavi. PPD znanjem, zalaganjem i vrijednim radom svojih zaposlenika gradi svoju poziciju u Hrvatskoj i regiji.

Odbijamo biti sredstvo političkih obračuna i nećemo biti pasivni promatrač dok se plasiranjem neistina PPD-u i njegovim zaposlenicima nanosi nenadoknadiva osobna i poslovna šteta”.

 

Komentiraj