NAKON GOSTOVANJA KOD DODIKA: Ivan Del Vechio više nije veleposlanik u BiH

Podijelite članak

Nakon što je Ivan Del Vechio prisustvovao jednom od događaja u okviru obilježavanja neustavnog dana Republike Srpske, on više nije veleposlanik Hrvatske u BiH.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Hrvatske odlučilo je povući ga s mjesta veleposlanika Hrvatske u Bosni i Hercegovini, objavio je Dnevni avaz.

Uz “grijehe” oko prisustva u Banjoj Luci na proslavi, Del Vechiu je istekao i mandat još prošle godine, ali ga Vlada nije htjela smijeniti jer je bila izborna godina u BiH.

Podsjetimo, ministrica Marija Pejčinović-Burić kazala je kako Ivan Del Vechio nije trebao biti u Banjoj Luci i da njegov odlazak na tu proslavu “predstavlja veliko iznenađenje”.

Na proslavi u Banjoj Luci je posmrtno odlikovan i Slavko Lisica, koji je u Hrvatskoj osuđen na 15 godina zatvora zbog ratnih zločina.

O svemu je Del Vechio za N1 rekao: “Nisam bio na svečanom postrojavanju ni na dodjeli odličja. Ne pada mi na pamet da idem na to. Bio sam na sastanku s predsjedavajućim Dodikom. Nespretno je izabran datum za sastanak koji smo ranije dogovarali”.

Komentiraj