NAKON DIVLJANJA U SPLITU: Vratar Zvezde ima ozljede glave, sljepoočnice i nosa

Podijelite članak

PU splitsko-dalmatinska uhitila je jednu osobu zbog sumnje da je sudjelovala u divljačkom napada na vaterpoliste Crvene zvezde danas na splitskoj Rivi.  

Razulareni napadači počeli su izazivati vaterpoliste u kafiću jer su vidjeli da nose majice Crvene zvezde.

Jedan se igrač (29) spasio skokom u more, navodno je riječ o vrataru Alesandru Kralju. Ozlijeđen je i naknadno je zatražio pomoć, a utvrđena su mu lakša tjelesna ozljeda glave, sljepoočnice i nosa.

Navodno su ga petorica napadača udarili metalnom šipkom, dok su druga dvojica mladića koji su uspjeli pobjeći dobili udarac u leđa, odnosno u nogu i nisu zatražili liječničku pomoć.

“Ja sam iz Kotora, Crnogorac sam, nisam Srbin!” vikao je nesretni vaterpolist iz mora na splitskoj Rivi, plašeći se za svoj život.

Zvezda je trebala igrati protiv Mornara u regionalnoj ligi, ali utakmica je do daljnjeg otkazana.

Čelnici Zvezde kazali su da su napadači nosili letve, noževe i palice.Igrači su s vodstvom vrlo brzo krenuli za Beograd.

Napad su osudili brojni sportaši, sportski djelatnici i političari, uključujući gradonačelnika Splita Andru Krstulovića Oparu i župana Blaženka Bobana.

“Ogorčeni smo, ali i ponosni na igrače koji nisu popustili pod pritiscima ni incidentima. Igrači Juga, Mladosti i drugih klubova uvijek se mogu osjećati ugodno kad dolaze u Srbiju. Bilo bi strašno ako bi u budućnosti bilo drugačije. Ne želim više vidjeti poniženje kakvo se danas dogodilo golmanu Kralju. Svi smo šokirani. Ovo je katastrofa. Vaterpolisti iz Hrvatske uvijek slobodno šetaju u našoj zemlji u obilježjima njihovih klubova. Ovo je jednostavno nepojmljivo”, rekao je direktor Zvezde Igor Milojević.

Komentiraj