NAJVEĆE ULAGANJE: Milijarda kuna za znanstvenu infrastrukturu i opremu

Podijelite članak

blaženka divjak

Ministarstvo znanosti i obrazovanja osiguralo je milijardu kuna iz EU fondova za vrhunsku opremu i znanstvenu infrastrukturu.

To je najveće ulaganje u znanstvenu infrastrukturu i opremu u posljednjih deset godina.

Ovim značajnim ulaganjima obnovit će se zastarjela infrastruktura te će se dvadesetak znanstvenih organizacija opremiti suvremenom znanstveno-istraživačkom opremom koja će omogućiti značajan iskorak u istraživanjima, atraktivnosti za mlade istraživače te veću mogućnost suradnje s inozemnim istraživačima, kao i gospodarskim sektorom koji će moći koristiti suvremenu opremu i pripadajuće usluge znanstvenoga sektora, priopćili su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja danas će se održati svečanost potpisivanja 17 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva „Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu sektora istraživanja, razvoja i inovacija“.

Na svečanosti će sudjelovati ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) Tomislav Petric te državna tajnica Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Spomenka Đurić, prenosi Media servis.

Komentiraj