NAJNOVIJE ISTRAŽIVANJE: HDZ sve slabiji, ali i dalje prvi – SDP sve lošiji

Podijelite članak

Najnovije istraživanje Crobarometar Nove TV pokazuje kako je HDZ najlošiji otkad je na vlasti, a prvi konkurent SDP najlošiji u svojoj povijesti.

I dalje je najjači HDZ s potporom od 25,5 posto birača, ali im potpora pada treći mjesec za redom.

Drugi je SDP, ali sa tek 13,3 posto birača koji bi za njih glasali, što je je najlošiji rezultat otkako se provode mjerenja popularnosti stranaka u Hrvatskoj.

Stabilan je Živi zid koji trenutačno može računati na 11,9 posto birača. Most je iza njih s potporom od 6,5 posto.

START se i dalje dobro drži kod birača, a u travnju mogu računati na potporu od 4,9 posto. Iza njih nalazi se stranka Milana Bandića koja trenutačno ima potporu od 3,5 posto.

Neovisni za Hrvatsku imaju jedan od boljih rezultata, a bilježe potporu od 3,1 posto. HSS je ovoga mjeseca malo lošiji, ali i dalje imaju potporu od 2,8 posto birača. Stranka Pametno travanj završava s potporom od 2,5 posto birača, HSU s 2,2 posto, a HNS i GLAS izjednačeni su s 2,1 posto potpore ispitanika.

IDS trenutačno može računati na potporu od 1,7 posto birača, Reformisti Radimira Čačića na 1,1 posto, a potporu od 1,1 posto ima i Zelena lista. Ostale stranke su ispod 1 posto i ukupno dobivaju 7,4 posto potpore, a neodlučnih birača ovoga je mjeseca 8,5 posto, javlja Nova TV.

Komentiraj