NAJBOLJI 2018. GODINE: Sportske novosti izabrale Sandru Perković i Luku Modrića

Podijelite članak
Foto: Instagram
Foto: Instagram

Na tradicionalnom 67. izboru Sportskih novosti za sportaše godine izabrani su najbolji u 2018. godini.

Najbolje od najboljih izabralo je 322 sportska novinara. Za najboljeg sportaša izabran je nogometaš Luka Modrić, koji je kao kapetan hrvatsku nogometnu reprezentaciju vodio do povijesne srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Sandra Perković proglašena je najboljom sportašicom. Kraljica diska obranila je titulu europske prvakinje, što joj je bilo peta europsko zlato, što nije uspjelo niti jednom atletičaru ili atletičarki te se tako upisala u povijest atletike. Hrvatska nogometna reprezentacija dobila je nagradu za najbolju momčad.

Vatreni su u 2018. godini osvojili srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Najboljom ekipom proglašena je samostrel reprezentacija, koja je osvojila zlato na europskom prvenstvu.

Posebnu nagradu nazvanu “Sportski pothvat za sva vremena” osvojili su veslači braća Sinković, jedriličari braća Fantela i hrvatska teniska reprezentacija.

Trofej za Fair play dodijeljen je Marinu Rantešu, biciklistu slobodnim načinom i osvajaču svjetskog kupa u BMX biciklizmu, koji je u utrci Svjetskog kupa svom najvećem konkurentu Loganu Martinu dao kotač sa svog bicikla nakon što je Australcu pukla guma. Na kraju je Martin zahvaljujući tome osvoji prvo, a Ranteš drugo mjesto.

Komentiraj