NA KRAJU 2018: Bila je to briljantna godina za hrvatski sport

Podijelite članak

vatreni, himna

Da, doslovno gledano 2018. godina nije bila baš najnormalnija. Nakon 2016. i Rija i deset medalja – ova će nam biti kao spomenik u našim budućim životima.

Izvor: Media servis

Svjetionici za ovu neponovljivu godinu su Sandra Perković, Luka Modrić, tenisači i Vatreni. Nogometaši su nam se iz Rusije sa Svjetskog prvenstva vratili sa srebrom i ponovno Hrvatsku gurnuli u sami vrh svjetskog nogometa.

Između ostalih pao je Messi i Argentina, pa Danska, Rusija i Engleska…U finalu suci i prevantski-VAR su sudili, a mi smo izgubili od Galskih pijetlovi dobili 4-2, Luka Modrić je izabran za najboljeg na Mundialu, i doček je u Metropoli bio veličanstven.

modrić

Luka Modrić, kao nitko prije njega, pokupio je sve nagrade. Najboljeg sportaša u Hrvatskoj, pobjednika Lige prvaka i Svjetskog klupskog prvenstva, UEFA i FIFA izabrale su za najboljeg na svijetu.

Šlag na kraju je Zlatna lopta France Football.Ono što nisu uspjeli nogometaši obilato su naplatili naši sjajni tenisači. Hrvatska Davis Cup reprezentacija u finalu, na njihovom terenu, svladala je Francusku s 3-1.

Kraljica diska, Sandra Perković osvojila je peto zlato na Europskom prvenstvu.Braća Fantela svjetski su prvaci u klasi 49er, a Sinković u dvojcu bez.Samostreličarke su prvakinje Europe, karatašice su brončane baš kao i vaterpolisti. Sportaši su nam ove godine donijeli u Hrvatsku 97 zlata, 85 srebra i 110 bronci.

Komentiraj