MOŽDA VEĆ DO JESENI: Nakon željezničkog, Bandić će osvijetliti i Savski most

Podijelite članak

željeznički most, zagreb

Grad Zagreb raspisao je natječaj za postavljanje javne i dekorativne rasvjete, a radovi vrijedni 3,5 milijuna kuna, u idealnim bi uvjetima trebali biti završeni na jesen.

Piše: Branimir Fagač

“Ostalih sedam zagrebačkih mostova obnavljat ćemo svaka tri mjeseca i za dvije godine svi će biti osvijetljeni”, tvrdio je gradonačelnik Milan Bandić, nakon što je, prisjetimo se, prije godinu dana u promet pustio rasvjetu na željezničkom mostu.

Naime, “stari” je most tada zasjao onako kako je to malo tko mogao zamisliti.

No, reakcije su, kao i uvijek, kada je o prvom čovjeku grada riječ, bile podijeljene: za jedne je to bio vrhunac kića i uludo ulupanih pet milijuna kuna, a za druge još jedan gradonačelnikov vizionarski pothvat.

Dakle, grad Zagreb konačno je raspisao natječaj procijenjene nabavne vrijednosti od oko 3,5 milijuna kuna za postavljanje javne i dekorativne rasvjete na pješačkom Savskom mostu.

Radovi će se odvijati prema projektu koji je izradila tvrtka Deana Skire, a on predviđa uklanjanje postojećih rasvjetnih stupova i postavljanje kontinuirane led rasvjete s vanjske i unutarnje strane mosta.

Za osvijetljenje šetnice na mostu če se postaviti 310 led rasvjetnih tijela, dok će na bočnoj strani biti ukupno njih 288.

Rok za dostavu ponuda je 19. lipnja, a rok za završetak radova 90 dana od početka izvršenja ugovora. U idealnim uvjetima, ne bude li žalbi i prolongiranja rokova, svećano bi se otvorenje moglo očekivati u jesen ove godine.

Podsjetimo, Savski most ušminkan je u travnju prošle godine, ali ružne metalne zakrpe ostale su kao podsjetnik na rupe koje se nalaze ispod njih cijelom njegovom dužinom.

 

Komentiraj