MOLBA ZASTUPNIKA ALEKSIĆA: Evo što je napisao svim klubovima, osim HDZ-a i HNS-a

Podijelite članak

goran aleksić

Goran Aleksić, zastupnika SNAGA-e, odlučio se na zanimljiv korak – pozvao je zastupnike da bojkotiraju raspravu tijekom prvih 6 točaka u četvrtak u Saboru. Pogledajte zašto.

Ovo je objava zastupnika Aleksića sa Facebooka:

MOLBA POSLANA SVIM KLUBOVIMA ZASTUPNIKA, OSIM HDZ I HNS:

Uvažene kolegice i kolege,
u četvrtak 19.10.2017. na raspravi će se naći kao 7. točka prijedlog Zakona o dopunama Zakona o zaštiti potrošača za koji ste dali podršku, ukupno je 78 zastupnica i zastupnika dalo podršku tome prijedlogu.

Nažalost, Vlada RH dala je negativno mišljenje o tome prijedlogu, kao i Odbor za gospodarstvo, s tim da je Odbor zaključio da ne podržava prijedlog uz obrazloženje da podržava inicijativu da se preplaćene kamate vrate građanima, ali ne na predloženi način.

Osim što je dano negativno mišljenje, predsjednik Sabora je stavio taj prijedlog na raspravu kao zadnju točku u četvrtak, čime se sprječava da raspravu gledaju građani kojih se to tiče, a konkretni prijedlog tiče se najmanje 100.000 obitelji oštećenih nezakonitim povećanjima kamatnih stopa, što je potvrđeno i kolektivnom sudskom presudom.

Smatram da bi bilo demokratski makar omogućiti raspravu u vrijeme kada je to moguće pratiti većini građana kojih se konkretni zakon tiče.

Pozivam vas da bojkotirate raspravu tijekom prvih 6 točaka u četvrtak, ne bismo li tako omogućili da 7. točka dođe na dnevni red znatno ranije nego je to zamislio predsjednik Sabora te da mu time onemogućimo demokratsku farsu u koju se Sabor pretvara postupcima vladajućih kod stavljanja bitnih zakona i drugih bitnih rasprava u kasne poslije podnevne i rane noćne sate. Pozivam vas da ne sudjelujete u raspravama za prvih 6 točaka, osim u slučaju ako imate amandmane za prvu točku, pa u tome slučaju valja svakako o amandmanima govoriti.

Ja ću uzeti u srijedu ujutro stanku i govoriti u ime Kluba Živoga zida i Snage o opisanome problemu i pozvati sve vas da bojkotirate raspravu u prvih šest točaka u četvrtak. Pozivam i ostale klubove da uzmu stanku i govore o istoj temi – o pretvaranju demokracije u istinsku farsu manipuliranjem dnevnim redom.

VAŽNO!
Ujedno vas pozivam da u maksimalnom mogućem broju budete na glasanju u petak, kada će zacijelo većina nastojati skinuti s dnevnog reda odnosni prijedlog zakona te time odgoditi potencijalno ponovljeno predlaganje na 6 mjeseci! Uzalud sam ponudio kompromisno rješenje da se dopusti da prijedlog ide u drugo čitanje uz uvjet da sve sporno usuglasim s Vladom RH – uistinu želim biti konstruktivan i želim suradnju, međutim, ta suradnja mi se onemogućuje od strane vladajućih.

Zahvaljujem na suradnji, a potencijalno odazivanje na moj apel pokazat će da možemo i ubuduće zajednički nastupati svaki put kada se demokraciju pokuša pretvoriti u farsu.

Srdačan pozdrav!

Goran Aleksić

Komentiraj