MODA: Andreja Deskar – Jesen neće biti siva ako se poigrate sa sivom

Podijelite članak

andreja deskar

Image je, moglo bi se najjednostavnije reći, način predstavljanja osobnosti kroz stil ponašanja, odijevanja, stanovanja, života…

On obuhvaća sve duhovne i fizičke osobnosti čovjeka i u izravnoj je vezi s estetskim zakonima i društva u kojem se život odvija.

Stvaranje nečijeg imagea je vrlo dugotrajan proces te započinje još od najranijih dana.

Izvjesnim stupnjem zrelosti i svijesti o svojim kvalitetama tako i manama dolazi se do potrebe za boljim imageom.

Sivi kaput s dodatkom krzna( umjetnog ili pravog ) i detalja dugmadi i ornamenata plave boje čini kompleks razigranosti , te razbijanje monotonije . Kaput koji priča neku svoju priču.
Sivi kaput s dodatkom krzna( umjetnog ili pravog ) i detalja dugmadi i ornamenata plave boje čini kompleks razigranosti  i razbija monotoniju

Potrebno je samo vrijeme da čovjek dođe do samoga sebe. Jer, tek kad steknemo svijest o samom sebi u stanju smo da ono što nas možda čini manje privlačnima – nos, usta, ili slično –  izbrišemo zagonetnim pogledom, zanimljivim razgovorom ili neodoljivim šarmom, tj. pravim imageom.

Ovaj put sam izabrala nešto reći o plavoj i sivoj boji, 0dnosno tonu, te o njihovoj bogatoj kombinaciji aplikacijama i ornamentima prikazanih  na kaputu, zatim u kombinaciji boja na prsluku, te o sivom tonu na suknji i majici.

Tamnoplava boja odlično stoji svakoj ženi, a sjajno se može kombinirati sa svim drugim bojama, te nije nimalo zahtjevna.

Kombinacija na primjer sa sivom je odličan odabir. Plava je boja koja simbolizira komunikativnost, kao i sposobnost ispoljiti svoje misli i osjećaje, a ona i usmjerava ka uzvišenim ciljevima, težnji ka duhovnom rastu.

Tamnoplava boja označava vjernost, povjerenje, osjećaj svrhe u životu. Ta boja predstavlja smirenost, ljubav, aristokraciju, prihvaćanje, strpljivost.

S druge pak strane odjeća sive boje je univerzalni modni odabir. Siva boja ili ton idu uz puno boja i nijansi.

Siva također neutralizira jarke boje. Baš kao i kod klasike, tako uvijek i siva boja prolazi kao dio dugogodišnje tradicije koja ne stari i koja je vječna.

Odjevni predmeti sive boje i te kako su zahvalni, s toga se ne može pogriješiti sa sivim kaputom, koji uz to možete oživjeti različitim našivenim aplikacijama u plavoj, ljubičastoj i žutoj boji.

Naprosto, siva boja je zahvalna boja. Spremanjem za neki brzi izlazak ili sastanak uvijek se iznova pitamo što odjenuti, a da to nije nešto u crnom tonu, a opet da nije niti živahno kao crvena boja.

Tada je pravi odgovor – siva boja, odnosno odjevni predmeti u sivom tonu. Pokušajte sa sivom i plavom kombinacijom i dobit ćete pun pogodak.

Uživajte u igri svojih kombinacija i sigurna sam da ćete ostvariti svoje zamisli i neke svoje ideje i prenijeti ih na tekstil.

Zanimaju li vas neke pojedinosti o našoj modnoj kolumnistici pronaći ćete ih OVDJE.

 

Komentiraj