MINISTARSTVO GOSPODARSTVA: Tvrdnje Peđe Grbina su neistinite i zlonamjerne

Podijelite članak

martina dalić

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta reagiralo je priopćenjem na tvrdnje zastupnika SDP-a Peđe Grbina. “Današnje tvrdnje izrečene u javnosti su neistinite i zlonamjerne”, ističe ministarstvo.

“Kao što je pri predstavljanju Prijedloga zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku rekla potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, na izradi Prijedloga zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku radili su stručnjaci Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i stručnjaci Ministarstva pravosuđa.

Ministarstva na izradi Zakona nisu angažirala ni domaće niti strane konzultante, već je kroz dulje razdoblje u različitim fazama izrade zakona o određenim zakonskim rješenjima zatraženo mišljenje više vanjskih pravnih i financijskih stručnjaka različitih područja ekspertize i specijalizacije.

Nitko od stručnjaka od kojih je zatražen savjet u procesu izrade prijedloga zakona nije bio honoriran. Zakon je usvojen u Hrvatskom saboru, čemu je prethodila višesatna rasprava u kojoj se na sva pitanja vrlo otvoreno odgovaralo. U konačni tekst zakona, a temeljem saborske rasprave, ugrađeni su i amandmani pojedinih klubova zastupnika”, stoji u priopćenju javnosti.

PISALI SMO:

SDP TRAŽI OČITOVANJE VLADE: Jesu li Lex Agrokor pisali odvjetnici ruske banke?! – čitajte OVDJE.

Komentiraj