MILIJAN BRKIĆ PRED DORH-OM: Informacije i dalje cure kad znate da ja dolazim

Podijelite članak

milijan brkić

Nakon afere koja zaokuplja javnost i u kojoj ga se optužuje da je odavao informacije u istrazi lanca prostitucije, Milijan Brkić došao je u DORH dati izjavu.

Izvor: Media servis

“Vidim da informacije i dalje cure kad znate da ja dolazim. Odazvao sam se kao i svaki drugi građanin na poziv DORH-a. Čuli smo se, došao sam dati ponovno svoju izjavu koju sam dao 2011. Općinskom državnom odvjetništvu”, kazao je Brkić pri ulasku u DORH.

Nije objasnio okolnosti pod kojima je 2011. dao iskaz, te pojasnio:

“Ne mogu vam reći, morate razumjeti moju tadašnju poziciju, ja sam obnašao poslove zamjenika ravnatelja policije, neke detalje ne smijem iznositi.

Dao sam izjavu na okolnosti navodnog curenja i probijanja mjera Općinskom državnom odvjetništvu”.

A kada je upitan je li on bio krtica koja je bila tada u sustavu, kratko je rekao: “Smiješno”.

Podsjetimo kako je do afere došlo nakon što je tjednik Nacional objavio dokumente iz policije i optužio Brkića da je pripadnicima kriminalne skupine koja se bavila prostitucijom 2011. otkrio kako su pod istragom.

“Smiješno je i žalosno da ja, koji sam u to vrijeme bio zamjenik ravnatelja policije, koji sam koordinirao cijelu akciju, koja je u konačnici rezultirala uhićenjem i pravosudnim epilogom, sada sam pozvan ponovno da dajem izjave na okolnosti toga i da me se sumnjiči da sam probio mjere. Da sam želio na bilo koji način kontaminirati akciju, onda sigurno ne bi došlo do realizacije te akcije”, istaknuo je Brkić.

Rekao je da s premijerom Andrejem Plenkovićem kontinuirano vodi razgovore. Upitan je li ovo politička hajka na njega, odgovorio je:

“Sigurno da na jedan način je teret stranci, ali je pitanje u kojoj je to mjeri usmjereno protiv mene, a u kojoj mjeri protiv HDZ-a”.Na jučerašnjem obilježavanju Dana neovisnosti nije bio s kolegama HDZ-ovcima, a tom prigodom Plenković je ponovio ranije izrečeno:”Bilo koja se afera treba istražiti do kraja, neovisno tko je i na koji način u nju upleten. Samo na taj način možemo imati povjerenje građana u sustav, u ovom konkretnom slučaju u pravosudni sustav”, rekao je Plenković.

A tjednik Nacional, koji je prvi Brkića i doveo u vezu s aferama, u posjedu je nekoliko stotina SMS transkripata, fotografija, izlista prisluškivanih povjerljivih razgovora i sadržaja mobitela prostitutki i njihovih klijenata koji na novi način nedvosmisleno Brkića stavljaju u središte ove afere”, objavio je na svom Facebooku glavni urednik Nacionala Berislav Jelinić.

 

Komentiraj